FK ŽELJEZNIČAR

Odović: Sarajevo je u povoljnijoj poziciji, očekujem da ćemo na pravi način odgovoriti izazovu

Željo ide po pobjedu na Koševo

G. Šumar

Sponzorisani tekst

2.11.2018

Na današnjoj zajedničkoj pres-konferenciji Sarajeva i Željezničara uoči vječitog derbija iz tabora "Plavih" medijima su se obratili šef struke Milomir Odović i kapiten Sulejman Krpić.

Željo na Koševu nije favorit, ali Odović smatra da će njegova ekipa na pravi način odgovoriti izazovu.

- Vidim da je interesiranje veliko. Ja sam u ovoj formi doživio mnogo derbija i raduje me što se tradicija nastavlja. Ovo je meč gdje nemate potrebe motivirati igrače. Sarajevo je u povoljnijoj poziciji, imaju kontinuitet i u trenerskom i igračkom smislu. Naša ekipa ima svoje kvalitete i ja očekujem da ćemo na pravi način odgovoriti izazovu - rekao je Odović.

''Definitivno mislim da je atmosfera bila lošija pred Zvijezdu nego sada. Odluke koje smo donijeli sad posljednje mislim da će biti dugoročno dobre. Neću o tome da razmišljam, već o utakmici. Igrači su shvatili da moramo biti borbeni i stvarno smo radili zadnju sedmicu u vrlo dobroj atmosferi'', zaključio je Odović. 

Nakon Odovića, novinarima se obratio i Krpić, koji je rekao da nema pritiska zato što igra protiv bivšeg kluba. 

- Analizirali smo ekipu Sarajeva. Oni su kvalitetni, mi isto s razlikom da smo imali boljih i lošijih rezultata. Nećemo ništa kalkulirati, idemo na pobjedu. Čast mi je što igram u Želji i što sam kapiten, ali znam kako se nositi s tim. Nema pritiska zato što igram protiv bivšeg kluba - rekao je Krpić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.