PREMIJER LIGA

Ornek: Moramo osvojiti tri boda

Za Čelik u ovoj utakmici neće nastupiti Vladimir Grahovac zbog sakupljenih žutih kartona

D. Jurišić

D. J.

2.11.2018

Nogometaši zeničkog Čelika sutra će na svom stadionu ugostiti ekipu Radnika iz Bijeljine. Ovo će biti 18. međusobni prvenstveni susret, a „crno-crveni“ su do sada upisali sedam pobjeda te po pet remija i poraza. Da bi ispunili cilj za ovu sezonu i ostali u sredini tabele, ekipa s Bilinog polja mora prekinuti niz bez pobjeda koji traje već tri prvenstvena kola.

Na danas održanoj konferenciji za predstavnike medija novinarima su se obratili šef stručnog štaba Adnan Ornek i standardni stoper Luka Miletić.

- Ponovo nas čeka težak meč na našem stadionu. Imamo krizu na gostujućim utakmicama gdje smo primili mnogo golova te se moramo posebno potruditi da popravimo bodovni saldo. Nismo uspjeli iskoristiti veliki broj izglednih prilika u posljednjim utakmicama. Moramo osvojiti nova tri boda i vratiti se u gornji dio tabele. Naša liga je ujednačena i nema izrazitih favorita. Ostalo nam je malo vremena do kraja polusezone i moramo sakupiti što više bodova. Potom na pauzi dovesti određena pojačanja da bismo ostvarili što bolji plasman do kraja prvenstva.

Sutra moramo osvojiti nova tri boda, igrači trebaju biti maksimalno koncentrirani. Potrebna nam je i podrška publike jer je ovo zenički klub, a ne samo naš. Na gostujućim i domaćim mečevima vidimo samo „Robijaše“ i posebno im zahvaljujemo zbog toga – rekao je Ornek te dodao da je u klubu riješena sva potrebna dokumentacija da bi on napokon poveo ekipu s klupe, ali se još očekuje potvrda iz Saveza.

- Radnik je tvrda ekipa, ali smo izvukli bod u gostima kad smo nastupili s nekompletnom ekipom. Na Bilinom polju se mnogo toga pita nas i ovaj put očekujemo pobjedu. S nova tri boda ćemo se odvojiti od ekipa i vratiti u gornji dio prvenstvene tabele - rekao je Miletić.

Za Čelik u ovoj utakmici neće nastupiti Vladimir Grahovac zbog sakupljenih žutih kartona te povrijeđeni Fenan Salčinović i Vedran Vrhovac.

Prema MOZZART kladionici Zeničani su favoriti u ovom meču, a kvota za pobjedu Čelika je 2,20, na remi 3,00, dok se na pobjedu tima iz Bijeljine nudi kvota 3,45.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.