ŽELJEZNIČAR

Haris Škoro za "Avaz": Vjerujem u trenera Odovića i njegove igrače

Mojoj generaciji je dobro išlo u tim utakmicama

Avaz Sport

2.11.2018

Haris Škoro nosio je dres Željezničara od 1982. do 1987. godine, a bio je to jedan od perioda kad je tim s Grbavice dominirao u ogledima protiv gradskog rivala.

Navijači Želje su kao po pravilu napuštali stadion zadovoljniji od komšija s Koševa.

- Da smo imali ostale rezultate kao u derbiju, bili bismo prvaci države. Dosta nam je dobro išlo, bilo je i uvjerljivih pobjeda.

Poseban događaj

 Komšije nisu znale gdje su - kaže 56-godišnji Škoro u razgovoru za “Dnevni avaz”.

To su, kako kaže, bile utakmice za koje su se igrači i klub dugo pripremali.

- Niko ne može reći da su to samo bodovi kao i drugi. Nije bilo isto pobijediti Slobodu i Sarajevo. Uvijek se dosta ranije razmišljalo o tom susretu. Mislim da su bili kvalitetniji i priprema i igrači. To je bio poseban događaj za igrače, klub, ali i za cijeli grad - naglašava Škoro.

Veliki optimista 

Naravno, Škoro je zadržao ono što ga je krasilo i u vrijeme dok je igrao. Želja da Željo odnese derbi na svoju stranu i ovog puta je očigledna.

- Kako pokazuje trenutno stanje, Željo ima određenih problema, ali to ništa ne znači u ovakvim utakmicama. Nema favorita u derbiju pa i da je jedan klub i zadnji na tabeli. Vjerujem u trenera Milomira Odovića i njegove igrače. Očekujem neizvjesnu utakmicu i nadam se da će Željo doći do pobjede, kojom će se potpuno vratiti u utrku za titulu - naglasio je nekadašnji napadač tima s Grbavice.



Prava slika 

Škoro živi u Švicarskoj, a kako kaže, gledao je utakmice gradskih rivala, koje ne daju pravu sliku.

- Sarajevo sam gledao protiv Atalante i tu se ništa nije moglo vidjeti, jer su imali prejakog protivnika. Bio sam na Željinoj domaćoj utakmici protiv Zrinjskog. Od tada su u dosta lošijoj formi na domaćem terenu - kaže Škoro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.