PREMIJER LIGA BIH

Bez pobjednika u susretu Širokog i Mladosti

FENA

Fena

4.11.2018

U posljednjem susretu 16. kola nogometne Premijer lige BiH Široki Brijeg i Mladost Doboj Kakanj podijelili su bodove odigravši na Pecari 1:1. 

Uvodni dio utakmice pripao je domaćim nogometašim koji su stvorili nekoliko poluprilika pred golom Mladosti, no gosti dolaze u vodstvo u 27. minuti. Duga lopta s polovice gostiju pronašla je Fahrudin Atajić na drugoj strani, a napadač Mladosti neometan, s 12-13 metara, pogađa za 0:1.

U 33. minuti Široki je imao veliku priliku za izjednačenje iz kaznenog udarca, ali vratar gostiju Emil Velić brani šut Dejana Čabraje. Jedanaesterac je dosuđen za domaće nakon što je nogometaš Mladosti u kaznenom prostoru srušio Stipu Jurića.

Tri minute kasnije Velić je još jednom odlično reagirao i skinuo šut Luke Begonje s ruba šesnaesterca koji je išao u gornji lijevi kut gostujućeg gola.

U nastavku se uglavnom igralo pred golom Mladosti, ali napadi Širokog bili su jalovi sve do 70. minute kada Petar Franjić pogađa za 1:1. Franjić je šutirao s ruba kaznenog udarca, lopta se odbila od obje vratnice i ušla u gol.

Nakon izjednačujućeg pogotka domaći nogometaši nastavili su pritiskati, ali rezultat se više nije mijenjao, a bliži pogotku bili su gosti. Naime, u 85. minuti Nana Welbeck-Maseko šutirao je s 25 metara, a lopta je pogodila gredu.

Nakon 16. odigranih kola Široki Brijeg je četvrti na ljestvici s 23 boda, 13 manje od vodećeg Saarjeva, dok je Mladost osma s 20 bodova.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.