ŽELJEZNIČAR

Nova so na ranu Odovićevom timu

Piše: N. D.

5.11.2018

Fudbaleri Željezničara ostali su bez bodova u gradskom derbiju na Koševu. Zalaganje je bilo na nivou, ali to se valjda trebalo i podrazumijevati i sve je ostalo na tome. Drugih velikih fudbalskih stvari od većine igrača Milomira Odovića nije se moglo vidjeti u najvećoj bh. utakmici. 

 Upute trenera

- Oni ne rade na utakmicama ono što radimo na treningu - rekao je Odović nakon utakmice i dodao po zna koji put da mu nije jasno zašto igrači ne razumiju njegove upute.

Taj će problem on morati riješiti, ali je malo čudno da profesionalci „ne čuju“ upute trenera. Bilo kako bilo, utakmica na Koševu je poslije poraza od Zvijezde 09 nova so na ranu Odovićevog tima. 

Bilo je i nesretnih i nespretnih okolnosti za poraz. Miloš Bakrač pokazao je vanserijsku nepromišljenost, a odmah potom i Odović nimalo manju neodlučnost. Željo je drugi gol primio kada nije imao drugog stopera na terenu, jer se Kemal Osmanković zagrijavao, umjesto da se odmah kvalitetno zakrpi rupa u odbrani izazvana isključenjem Bakrača.

 Krenuti dalje

- Moramo ići dalje. Nadam se da ćemo smoći snage da počnemo dobro igrati - rekao je Odović i kao dobitak naveo nastupe oporavljenog Osmankovića i mladog Dženana Osmanovića.

Treba naglasiti da je prvi strateg Željezničara imao i zamjerke na suđenje Irfana Peljte. 

Bilo kako bilo, Željezničar je osam bodova iza Sarajeva i pet iza Zrinjskog, pa će se mnogo toga morati promijeniti da „Plavi“ dođu u šansu za titulu. Slijedi utakmica s Tuzlom na Grbavici.

 Udarci na gol 

Jedan udarac u okvir gola imao je Željo u prvom poluvremenu, kada je Sulejman Krpić postigao gol s bijele tačke. Isto toliko i u nastavku, kada je Krpić glavom praktično dobacio loptu golmanu Sarajeva Vladanu Kovačeviću. 

2

stopera neće imati pravo nastupa u narednom meču. Bakrač zbog crvenog, a Osmanković zbog žutih kartona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.