SARAJEVO

Imamo lijepu situaciju na tabeli

Piše: G. Š.

6.11.2018

Šef stručnog štaba lidera bh. elite s Koševa Husref Musemić nije imao puno vremena da uživa u trijumfu (2:1) u 117. vječitom derbiju, jer se već okrenuo subotnjem okršaju (16 sati) s prvim pratiocem Zrinjskim Pod Bijelim brijegom. 

 Bez petorice 

- Imamo, nažalost, pet suspendiranih fudbalera zbog kartona, Halida Šabanovića, Miloša Stanojevića, Ljubana Crepulju, Amara Rahmanovića i Benjamina Tatara, ali, Bože moj, šta je, tu je. U kadru imamo 24-25 igrača i pokušat ćemo odabrati najbolje, kako bismo i u Mostaru ostvarili dobar rezultat - u razgovoru za "Dnevni avaz" kaže Musemić i dodaje:

- Vrlo je bitno da smo pobijedili u minulom vječitom derbiju, jer do subote nismo dugo pobijedili Željezničar, od 20. maja 2017. godine.

Bordo tim je u posljednjih 20 vječitih derbija ostvario samo četiri pobjede, uz 10 remija i šest poraza.

- Samim tim, pobjeda nam je još draža, i bodovno, ali i zbog činjenice da sada imamo lijepu situaciju na tabeli - konstira prvi koševski strateg.

Drugoplasirani Zrinjski je na minus pet, a trećeplasirani Željezničar na minus osam.

- Bez obzira na sve to, ne razmišljam ni o čemu drugom nego samo o tome kako ćemo i dalje nastaviti osvajati bodove. Naš predstojeći protivnik Zrinjski je, evidentno, u nekoj maloj krizi, mada to ne mora ništa da znači. Gledao sam utakmicu u kojoj su pobijedili Čelik sa 3:0, a odigrali su relativno ili dosta slabo. Prošlog vikenda su poraženi i od Zvijezde, Željezničar i mi smo kiksali kolo prije toga, tako da je sve moguće - ističe Musemić.

Dobra atmosfera

I za kraj Musemić se ponovo osvrnuo na 117. vječiti derbi.

- Atmosfera je bila dobra. Normalno, imali smo veliku podršku naših navijača. Prvo poluvrijeme smo odigrali fantastično, publika je imala šta da vidi. I gol koji je postigao Mersudin Ahmetović, koji se rijetko viđa na našim terenima – kaže Musemić.

U Vašem stilu - ala Husref Musemić.

 - Da. To je bio zaista fantastičan gol, koji mi na TV-u izgleda još ljepši - kratko odgovara trener Sarajeva.

 
Stigao Brozovića 

Husref Musemić je u subotu, kao trener, zabilježio šestu pobjedu u vječitim derbijima. Na taj način je izjednačio rekord legendarnog Miroslava Brozovića, piše u "Bordo vremeplovu".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.