FK SARAJEVO

Stanojević: Lako je asistirati kada u napadu imaš Ahmetovića

U bordo dresu upisao 44 nastupa

FK Sarajevo

Avaz Sport

7.11.2018

Standardni prvotimac FK Sarajevo Miloš Stanojević u klubu je već više od godinu. U redove bordo tima stigao je iz Radničkog iz Niša i do sada je u bordo dresu upisao 44 nastupa, a u derbiju protiv gradskog rivala Željezničara, kojeg je Sarajevo savladalo rezultatom 2:1, upisao je asistenciju. U razgovoru za klupsku stranicu Stanojević je kazao da je zadovoljan proteklim derbijem. 

- Mislim da je svaki derbi sve bolji i bolji. Igra se dobar nogomet, otvoreno, napadački, pa onda gledaoci mogu vidjeti i nešto veći broj pogodaka nego je to prije bio slučaj. Igra je atraktivna i slobodno mogu reći da sam vrlo zadovoljan posljednjim derbijem. Imali smo terensku inicijativu veći dio utakmice i zasluženo smo slavili. Učimo iz svojih grešaka iz utakmice u utakmicu, a mislim da je to najvažnije za napredak ekipe u budućnosti - kaže Stanojević.

Na derbiju je upisao asistenciju, a za njega je najvažnija pobjeda protiv gradskog rivala. 

- Imao sam asistenciju kod prvog gola za Ahmetovića. Lako je asistirati kada u napadu imaš Mersudina. Ako ćemo govoriti o našoj igri, onda mislim da smo morali iskoristiti još poneku priliku, ali nismo uspjeli. Ipak, najvažnije je da smo pobijedili gradskog rivala, jer znamo koliko to znači našim navijačima, ali i da smo osvojili nova tri boda - ističe Stanojević.

On zbog kartona iz meča protiv Željezničara nije u kombinaciji za meč protiv Zrinjskog, ali misli da bordo tim, uprkos odsustvu petorice standardnih prvotimaca, može ostvariti povoljan rezultat. 

- Svi smo mi igrači Sarajeva i, čim smo u prvom timu, moramo biti spremni zaigrati među prvih 11. Poznajem svoje saigrače i znam da će svaki od njih dati svoj maksimum u utakmici protiv ekipe Zrinjskog u subotu, ali i svakoj narednoj. Dat ćemo sve od sebe da u Mostaru ostvarimo povoljan rezultat - zaključuje Stanojević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.