PREMIJER LIGA

Bordo tim u Mostaru lomi prvenstvo?

Gostujuće utakmice sa Zrinjskim uvijek su bile teške i neizvjesne, kaže stoper kluba s Koševa Amer Dupovac

Sarajevo je u prvom meču slavilo sa 4:2

G. Š.

10.11.2018

Fudbaleri Sarajeva u derbiju 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas (16.30 sati) gostuju kod Zrinjskog Pod Bijelom brijegom.

Prema kladionici MOZZART favorit u utakmici u Mostaru jeste Zrinjski, a kvota iznosi 2.20, dok je na gostujući tim  kvota 3.20, koliko iznosi i na remi.

Trener lidera bh. elite Husref Musemić u velikim je problemima uoči ovog meča, jer ne može računati na petoricu igrača koji su igrali u prošlom kolu i pobjedi nad Željezničarom (2:1) u vječitom derbiju. Van stroja su kartonirani Halid Šabanović, Ljuban Crepulja, Miloš Stanojević, Amar Rahmanović i Benjamin Tatar.

Teška utakmica

- Očekuje nas teška utakmica, nedostaje nam dosta igrača, a i Zrinjski je maksimalno motiviran. Naravno, i mi smo... - kaže za "Dnevni avaz" stameni stoper Sarajeva Amer Dupovac.

Dodaje da je Zrinjski kiksao u posljednjoj utakmici protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku (0:1).

- Ostali su bez bodova koje su već ukalkulisali na svoj konto tako da se, kako to kaže njihov trener Blaž Slišković, moraju vaditi na Sarajevu. Pored svega toga, utakmice Pod Bijelim brijegom uvijek su bile teške i neizvjesne - kaže Dupovac.

Bordo tim doputovao je jučer u Čitluk, gdje će dočekati derbi u Mostaru.

- Nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat - optimista je Dupovac čija je ekipa u prvo međusobnom duelu ove sezone protiv Zrinjskog na Koševu slavila sa uvjerljivih 4:2.

Na konstataciju da Sarajevo ima lijepu priliku da, u slučaju pobjede, prelomi prvenstvo, jer će, u tom slučaju, pratiocima Zrinjskom i Željezničaru bježati po najmanje osam bodova, Dupovac odgovara riječima:

Najbolji scenarij

- Još je rano govoriti o tome, pred nama je još mnogo utakmica. Neke ekipe su znale prosuti i veću prednost. Činjenica je, međutim, da bi nam trijumf mnogo značio, jer do kraja prvog dijela sezone igramo još dvije domaće utakmice protiv Zvijezde i Čelika. U svakom slučaju, to bi bio najbolji scenarij - rekao je Dupovac.

Naglasio je da je u i oko bordo svlačionice odlična atmosfera.

- Pogotovo poslije pobjede u 117. vječitom derbiju, atmosfera je za svaku pohvalu - rekao je Dupovac.

Velika podrška navijača 

Udruženje navijača FK Sarajevo "Horde zla" ograniziralo je odlazak na gostovanje u Mostar tako da će bordo tim imati veliku podršku.

- Cijena putovanja je 20 KM. Svi oni koji budu išli s autobusima, imat će besplatan ulaz na stadion. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona obavijestili su da neće dozvoliti priključivanje automobila navijačkoj koloni - saopćeno je iz UNFKS "Horde zla".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.