NOGOMET

Bez Orneka i u Ugljeviku

Osim na šefa struke, Zeničani ne mogu računati ni na Okića, Livaju, Jurinu i Salčinovića

Zeničani oslabljeni protiv Zvijezde 09. D. Jurišić

Avaz.ba

10.11.2018

Nogometaši zeničkog Čelika u osam gostujućih utakmica ove jeseni uspjeli su izboriti tek tri remija, ali s optimizmom očekuju današnji duel u Ugljeviku.

Prema kladionici MOZZART favorit u utakmici je domaći tim, a kvota iznosi 2.45, dok je na pobjedu Čelika kvota 1,95, a kvota na remi iznos 3,00.

U konkurenciji za nastup zbog kartona neće biti Ševko Okić, Ivan Livaja i Marin Jurina, kao ni kapiten Fenan Salčinović zbog povrede desnog stopala.

Čeka se licenca

Neophodna licenca iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za šefa stručnog štaba, turskog stratega Adnana Orneka, još nije stigla na Bilino polje pa će zeničku ekipu i danas s klupe predvoditi njegov pomoćnik Bakir Šerbo.

Standardni lijevi bočni "Crno-crvenih" Dino Bevab upisao je u dosadašnjem dijelu prvenstva 14 nastupa te postigao jedan pogodak, uz dvije asistencije.

- Nakon što smo u prošlom kolu prekinuli niz bez pobjede (Čelik - Radnik 1:0, op. a.), uzdignute glave odlazimo na utakmicu sa Zvijezdom. Znamo da su oni u dobroj formi, imaju uvezane četiri pobjede i očekuje nas težak duel.

Dobra atmosfera

Iako nam nedostaju četiri igrača, mislim da možemo izboriti pozitivan rezultat. Dobro smo radili, atmosfera u ekipi je odlična. Siguran sam da se u Zenicu možemo vratiti uzdignute glave. Bitno nam je da nastavimo sakupljati bodove i da zadržimo položaj u sredini tabele, a onda da na proljeće napravimo iskorak više - rekao je Bevab.

U prvom ovosezonskom susretu istih rivala, Čelik je u Zenici slavio pobjedu nad Zvijezdom rezultatom 2:0, a strijelci su bili Okić i Livaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.