PREMIJER LIGA BIH

Zvijezda 09 savladala Čelik, Mladost u Doboju kod Kaknja bolja od Radnika

Peta uzastopa pobjeda ekipe iz Ugljevika

Avaz Sport

10.11.2018

U okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Zvijezda 09 je u Ugljeviku pobijedila Čelik rezultatom 2:0.

Domaći su bolje otvorili meč. U 6. minuti imali su sjajnu priliku preko Zekanovića, ali mu je golman Čelika odbranio. Tri minute kasnije, Huseinbašić je pokušao s distance, ali je lopta otišla pored gola. Zvijezda je u vodstvo došla u 12. minuti, kada je fantastičan gol iz slobodnjaka pogodio Jovović za 1:0. U nastavku se igralo nešto mirnije, sve do finiša poluvremena, a onda u  43. minuti Jovović je opet oprobao udarac, ali je Ružić bio siguran na golu Čelika. Minutu kasnije nakon sjajne akcije domaćina, Predragović je pokušao, ali pravo u golmana Zeničana, te se na poluvrijeme otišlo s minimalnim vodstvom domaćina.

Zvijezda je imala odličnu priliku na otvaranju drugog poluvremena kada je pokušao Osmanagić, a zatim i drugi nogometaš domaćih koji je pokušao prikucati loptu u gol, ali je Ružić fantastično odbranio.  U 61. minuti Jovović je imao priliku iz slobodnjaka, međutim slabo je šutirao i nije bilo opasnosti po gol Čelika. Sedam minuta kasnije Predragović je šutirao, ali je prečka spasila Čelik. U 75. minuti Dilaver je pokušao i to je bio prvi udarac Čelika u okvir gola, a dolman Zvijezde 09 dobro je intervenirao. Do kraja meča, domaćini su uspjeli postići još jedan gol. U drugoj minuti sudijske nadoknade mrežu Čelika zatresao je Zekanović za konačnih 2:0 i  petu uzastopa pobjedu Zvijezde. 

U drugoj utakmici Mladost je u Doboju kod Kaknja istim rezultatom savladala Radnik. 

Domaćini su od samog početka bili konkretnija ekipa na terenu, a u vodstvo su došli u 4. minuti, kada je Anđušić sjajno šutirao i zatresao mrežu Radnika za 1:0. U 19. minuti Mladost je imala solidnu priliku  preko Markovića koji je šutirao glavom, ali je lopta otišla preko gola. Mladost je i u nastavku meča bila bolja, te su preko Boje zatresli i prečku gola Radnika. Gosti u finišu prvog dijela zaigrali nešto otvorenije, ali nisu uspjevali da pronađu put do gola, te je Mladost na odmor otišla s jednim golom prednosti.

Mladost je u drugom poluvremenu kontrolirala igru i sigurno čuvala prednost. Nije bilo većih uzbuđenja, a tempo igre je bio dosta mirniji nego u prvom dijelu. U 70. minuti Mladost je udvostručila vodstvo, a strijelac je bio Gedeon Guzina. Do kraja nije bilo promjene rezultata i domaćini su zasluženo upisali šestu ovosezonsku pobjedu.

Od 16.30 sati veliki derbi u Mostaru igraju Zrinjski i Sarajevo.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.