REAKCIJA

Musemić: Žao mi je kolege, najbitnije je da on bude dobro

U derbiju 17. kola Premijer lige BiH Zrinjski i Sarajevo podijelili bodove

Musemić: Sarajevo osvojilo jako bitan bod. Arhiv

Avaz Sport

10.11.2018

Nakon što su u derbiju 17. kola Premijer lige BiH Zrinjski i Sarajevo odigrali (2:2), na stadionu pod Bijelim brijegom nastao je haos. Domaći navijači su u glavu pogodili trenera Sarajeva Muhameda Džakmića, poslije čega je on hitnom prevezen u bolnicu. Na pres-konferenciji poslije meča, novinarima se obratio  šef struke bordo tima Husref Musemić, te pomoćni trener Zrinjskog Mario Ivanković.

- Realan rezultat, puna utakmica preokreta, čvrtsta i agresivna utakmica bez incidenata na terenu. Poslije ovog slijedi pauza pa dvije utakmice kući koje su nam bitne. Jako bitan bod. Mi smo se jako digli u drugom poluvremenu. Čestitao bih Zrinjskom na bodu i korektnoj igri. Po meni je ovo na kraju realno. Što se tiče incidenta ne znam što bih rekao, publika reagira kako reagira. Žao mi je kolege, boce su letjele i prije. Najbitnije je da on bude dobro  - rekao je Musemić.

Potom se kratko obratio i Ivanković koji se složio s Musemićem. 

- Slažem se s trenerom Musemićem da je 2:2 najrealniji rezultat, tj. remi. Imali smo dobru igru a na kraju nam je uspjeh što smo neriješili. Gledat ćemo iz dva kola pred nama da izvučemo što više možemo. Sarajevo je odlična ekipa, imaju lijepu prednost od pet bodova i dalje ali nema predaje - zaključio je pomoćni trener Zrinjskog. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.