PREMIJER LIGA BIH

Najgore je igrati utakmice kada su oba protivnika pod pritiskom

Bit će to svojevrsni derbi začelja, u kojem su tri boda podjednako važna za obje ekipe

Vego: Dobio poziv iz Hrvatske

Er. B.

11.11.2018

Nogometaši GOŠK-a, jednostavno, nemaju pravo na kiks u današnjem (13.30 sati) domaćem duelu protiv Krupe. Bit će to svojevrsni derbi začelja, u kojem su tri boda podjednako važna za obje ekipe.

Prema kladionici MOZZART favorit je GOŠK, a kvota iznosi 2.10, kvota na remi je 3,05, a na pobjedu Krupe 3,60. 

- Mislim da će utakmica biti veoma teška, jer sigurno je da su i oni pod pritiskom da traže bodove. Te je utakmice najgore igrati – kazao je napadač Vedin Kulović.

Inače, Stjepan Vego, lijevi bek GOŠK-a, dobio je poziv U-21 reprezentacije Hrvatske. Vego se našao na spisku Nenada Gračana, selektora mlade reprezentacije Hrvatske, koji je bočnog fudbalera GOŠK-a uvrstio na spisak za predstojeću prijateljsku utakmicu s Francuskom.

Vego je ranije debitirao i za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. On je u ljeto 2017. godine iz trećeg tima Hamburga stigao u GOŠK, za koji je ove sezone nastupio u 10 ligaških mečeva.

GOŠK - Krupa

GABELA. Stadion “Perica Pero Pavlović”. Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo). Početak: 13.30 sati.

GOŠK: Kozić, Raguž, Hasanhodžić, Đajić, Vego, Hasanović, Kulović, Kovačić, Ereiz, Hajdarević, Aletić. Trener: Mato Neretljak.

Nedostaju: -.

KRUPA: Marković, Maksimović, Makitan, Dekić, Palić, Redžić, Dujaković, Savić, Milanović, Lukić, S. Nikolić. Trener: Petar Kurćubić.

Nedostaju: Nikodijević, Ljubenović, Ilić, Karišik, Modić (povrede).


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.