NOGOMET

Tri boda kao lijek za Željezničar

Postoji imperativ i morat ćemo se nekako iznijeti s tim, kaže Odović

S treninga Želje: Igrači spremni i motivirani

N. D.

11.11.2018

Fudbaleri Željezničara danas će tražiti terapiju za oporavak od poraza u derbiju. Najbolji lijek bila bi tri boda u duelu protiv Tuzla Cityja na Grbavici, s tim što će novo konzumiranje premijerligaškog fudbala za igrače Želje donijeti i veliku opasnost – novi kiks sezonu bi učinio skoro nepopravljivom za “Plave”, bar s aspekta osvajanja trofeja. 

Prema kladionici MOZZART favorit je Željezničar, a kvota iznosi 1.28, kvota na remi je 5,50, a na pobjedu gostiju 8,50.


Mnogo bitnije

Jasno je da je pobjeda najbitnija stvar za Željezničar, iako trener Milomir Odović smatra da je mnogo bitnije da njegov tim ostvari željenu igru.

– Ovo je izuzetno važna utakmica, postoji imperativ pobjede i morat ćemo se nekako iznijeti s tim. Objektivno, pobjedom bi mnoge stvari došle na svoje. Naravno, najvažnije je da dođemo do igre, to je prvo. Činjenica je da imamo određenih kadrovskih problema, ali bez obzira na to, svi su igrači dobro radili. Ovi koji su na raspolaganju su spremni i motivirani. Nadam se da ćemo odabrati one koji će biti najspremniji da odigraju dobru utakmicu. Nadam se pobjedi - kaže Odović.

Deficit stopera

Pred Odovićem i njegovim izabranicima nije lagan zadatak zbog objektivnih problema. Ekipa je imala na raspolaganju četiri stopera, koji su nekako ravnopravno konkurirali za tim, a sada će na toj poziciji biti deficit. Na raspolaganju je samo Matej Rodin. Zbog kartona neće biti Miloša Bakrača i Kemala Osmankovića, dok je Jadranko Bogićević odstranjen iz tima. 

Odović neće moći računati ni na Dženana Zajmovića, ali bi timu mogao pomoći Sinan Ramović, koji je prošle sedmice redovno trenirao. Na povrede su se žalili Vedran Kjosevski i Ivan Čurjurić pa je njihov nastup upitan.   

Konfuzni Odović 

Odović ima podršku navijača i kluba, ali čini se da sve više pokazuje određenu konfuziju. Već se žalio da igrači ne razumiju ono što govori, a rečenica uoči današnjeg ogleda možda i govori zašto je to tako.

- Ne vidim razlog da ne odigraju dobro pod uvjetom da čitava ekipa bude dobro igrala, onda bi to trebalo biti dobro - izjavio je prvi strateg “Plavih” za zvaničnu stranicu kluba.

Nema dileme, ako je neko igrao dobro, onda je igrao dobro.


Željezničar - Tuzla City

SARAJEVO. Stadion Grbavica. Sudija: Zoran Grbić (Prijedor). Početak: 16.30 sati.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Rodin, Hajdarević, Šabanadžović, Zec, Ramović, Krpić, Čurjurić, Veselinović. Trener: Milomir Odović.

Nedostaju: Zajmović (povreda), Osmanković i Bakrač (kartoni).

TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Kojić, Šarčević, Šećerović, Mitrović, Stojčev, Crnkić, Murga, Ubiparip. Trener: Slobodan Starčević.

Nedostaju: -

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.