PREMIJER LIGA BIH

Široki Brijeg na Tušnju bolji od Slobode, GOŠK u Gabeli savladao Krupu

U posljednjoj utakmici 17. kola Željezničar će na Grbavici od 16.30 sati dočekati ekipu Tuzla Cityja

A. Bajrić

Avaz Sport

11.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je na Tušnju savladao Slobodu minimalnim rezultatom 1:0.

Domaćini su prvi zaprijetili. U 4. minuti Husejinović je iz slobodnjaka pucao nisko i pored gola Širokobriježana. U nastavku nije bilo uzbuđenja sve do 29. minute, kada su gosti imali stopostotnu priliku. Jurić je bio u situaciji jedan na jedan, ali je golman Slobode dobro reagirao i odbranio. Do kraja prvog dijela, Širokobriježani su bili nešto konkretniji, ali se na odmor otišlo bez golova.  

Široki Brijeg je do vodstva došao u 49. minuti, nakon greške golmana Slobode, Jurić je uspio da zatrese mrežu domaćina za 0:1. Nakon primljenog gola, Sloboda je napadala, ali igra Tuzlaka izgledala očajna. U 58. minuti Alispahić je iskosa iz mrtvog ugla šutirao, ali je Bilobrk odbranio bez većih problema. U 66. minuti  Sloboda je ostala sa igračem manje pošto je Hadžanović dobio drugi žuti karton i ranije je morao pod tuš. U 71. minuti Begonja se našao u dobroj šansi, ali je poslao loptu pored gola domaćina. Sloboda je pokušavala svim snagama da dođe do gola i boda, međutim igrači  Široki odolijevali su napadima oslabljenog domaćina i na kraju upisali važnu gostujuću pobjedu.

Istim rezultatom GOŠK je u Gabeli pobijedio Krupu. U prvih desetak minuta meča nije bilo uzbuđenja, a prvu priliku na utakmici u 11. minuti imao je Aletić kojih je sa nekih 13-14 metara šutirao ka golu Krupe, no lopta je otišla iznad prečke. U 15. minuti GOŠK je ponovo zaprijetio Kovačić je pokušao, no Marković je dobro intervenirao. Krupa je uzvratila u 26. minuti Golubović je sa 18 metara iz slobodnjaka dobro šutira, ali mu je Kozić odbranio. 

GOŠK je do vodstva došao u 36. minuti. Nakon sjajne akcije Hasanović je lijepo ubacio do Kulovića kojem nije bilo teško matirati golmana gostiju za 1:0. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata i domaćini su na odmor otišli sa zasluženom prednošću.

U nastavku je GOŠK bio opasniji, a u 54. minuti Hajdarević je pokušao, no nije bilo opasnosti za Markovića. Igralo se dosta borbeno u Gabeli, ali bez većih uzbuđenja. Kako je vrijeme odmicalo, Krupa je bila nešto agresivnija, ali je GOŠK uspješno čuvao stečenu prednost i na kraju zasluženo slavio. 

U posljednjoj utakmici 17. kola Željezničar će na Grbavici od 16.30 sati dočekati ekipu Tuzla Cityja.

FcTables.com
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.