PROBLEMI

Bonić o incidentu u Bihaću: Odgovorni se bave posljedicama umjesto uzrocima

Negativnih radnji ima u cijeloj ligi

Bonić: Igrači teško podnose nepravdu. Arhiv

S. P.

12.11.2018

Prvoligaš Novi Travnik, čije je rukovodstvo u ostavci, našao se u još jednom problemu kada je mladi golman Elvir Trako nakon subotnje utakmice u Bihaću udario sudiju Ismeta Ibrahimkadića iz Tešnja. 

Sekretar kluba Haris Čakić rekao je da ne opravdava ovaj potez mladog Trake, ali da u Prvoj ligi ima mnogo stvari koje zahtijevaju širu raspravu te da će se klub oglasiti zvaničnim saopćenjem. Osim igrača u Novom Travniku, sigurno je najteže treneru Ivici Boniću. 

- Nisam vidio šta se tačno desilo jer sam već bio na putu u svlačionicu, ali sigurno je da mi ne opravdavamo fizičke napade na bilo koga, pa ni na sudije, bez obzira na sve. Poslije su mi rekli da je sudija nešto opsovao našem golmanu, koji je u toj gužvi i sam dobio udarac od domaćeg golmana. Penal za domaćina je bio, ali niko ne spominje da je prije toga, umjesto za nas, nepravedno dosuđen aut za Jedinstvo, iz kojeg se i desio prekršaj za jedanaesterac. Isto tako niko ne navodi da ranije nije dosuđen čist penal za nas, nego se sve posmatra samo kroz udaranje sudije - navodi Bonić. 

Strateg Novog Travnika navodi da njegovi momci, uprkos teškim okolnostima u kojima se klub nalazi, daju sve od sebe i teško podnose nepoštene načine na koje gube bodove.

- Niko se ne pita zašto na naših deset utakmica sudije na sedam nisu dobile prolazne ocjene. Mi smo u Bihać stigli na dan utakmice sa samo 13 igrača i teško mi je bilo gledati momke koji nakon susreta plaču u svlačionici. Nama se nekorektno sudi i na domaćim utakmicama i niko ništa ne poduzima, a vidimo da ima i mnogo negativnih radnji u cijeloj ligi. Ja sam mnogo toga prošao u karijeri i mogu se nekako nositi s tim, ali mladi momci to doživljavaju drugačije i vjerovatno je sada sve dovelo do kulminacije. Umjesto da se odgovorni pozabave uzrocima, oni se bave posljedicama, što sigurno ne vodi nogomet ka napretku - rekao je Bonić.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.