SKANDAL

Golmana Novog Travnika saslušala je i policija

Piše: G. Š.

12.11.2018

Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine, nakon skandala u Bihaću, gdje je golman Novog Travnika Elvir Trako poslije utakmice nokautirao sudiju Ismeta Ibrahimkadića, ekspresno je poduzeo sve mjere.

- Bio sam na licu mjesta - kaže predsjednik NSFBiH Irfan Durić i dodaje:

- Sudija je odmah nakon utakmice otišao u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je dobio ljekarski nalaz, dok su golman, koji ga je udario, te još dva igrača Novog Travnika dali svoje izjave i u Policijskoj stanici Bihać.

Također, sve to je evidentirao i Mario Ivković, delegat utakmice 14. kola Prve lige BiH Jedinstvo – Novi Travnik (1:0), te će danas u Savez dostaviti svoj izvještaj.

- Naravno, o svim tim dešavanjima izjasnit će se Takmičarska i Disciplinska komisija NSFBiH. Znači, mi smo odmah reagirali i odmah uključili i policiju - dodaje Durić, koji se slaže sa konstatacijom da takvim igračima nije mjesto u sportu.

Tražit će rigorozne kazne.

- Nego šta, taman da je to uradio moj sin. To sam rekao i na licu mjesta. Također, imali smo i prekid na utakmici u Kaknju između Rudara i Olimpika. Međutim, na kraju je sve završilo bez većih incidenata i utakmica je odigrana. Odgovorni pojedinci su sankcionirani, a vidjet ćemo stavove Takmičarske i Disciplinske komisije - za kraj kaže Durić.

Dešavanja u Mostaru veći problem 

- Nažalost, osim incidenata u Bihaću i Kaknju, minuli vikend smo imali nemile scene na premijerligaškom derbiju Pod Bijelim brijegom. I tu dobro moramo vidjeti šta ćemo uraditi. Osim ovog fizičkog napada u Bihaću, dešavanja Pod Bijelim brijegom su nam veći problem. Zbog toga sam non-stop u kontaktu s predsjednikom NSBiH Elvedinom Begićem. Vidjet ćemo šta ćemo poduzeti - kaže Durić, koji je član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.