KRITIKE Turski trener na klupi Čelika razočaran

Ornek: Uputit ćemo službeni dopis da se ne igra na terenima kao u Ugljeviku

Njegov tim poražen od Zvijezde 09

Fena
12.11.2018 14:30

Turski trener na klupi Čelika razočaran

Foto: Arhiv

Turski trener na klupi nogometaša Čelika Adnan Ornek krajem prošle sedmice dobio je licencu te u subotu i debitirao na premijerligaškim terenima, ali je njegov tim u Ugljeviku od Zvijezde 09 doživio novi, šesti poraz u devet gostujućih utakmica ove sezone.

Zeničani su tako, uz Radnik i Krupu, jedini tim koji još nema nijednu gostujuću pobjedu, dok Krupa i Čelik imaju samo po tri osvojena boda u gostima. Čelik je, ipak, najslabiji gost, jer je primio i najviše golova - 19, dok je postigao samo četiri. Čelik na pauzu odlazi kao osmoplasirani i s 21 bodom, koliko ima i ispred njih Radnik. 

- Generalno, nisam zadovoljan nastupom svog tima, ali sam više nezadovoljan terenom na kojem smo igrali. Zbog toga kritike idu na račun Nogometnog saveza BiH, koji dozvoljava da se igra na tako lošim terenima. To ne može biti alibi za naš slab nastup i poraz, ali svakako da se treba uputiti kritika i treba da se poradi na tome. Uputit ćemo i službeni dopis NSBiH, ali bi svi klubovi trebali poraditi na tome da se ne igra na tako lošim terenima, jer ovo je, ipak, profesionalna liga - ističe Ornek.

Kaže kako ima primjedbi i na suđenje, smatrajući da faul iz kojeg su domaćini poveli te zbog kojeg je i Nermin Jamak dobio žuti karton pa neće moći nastupiti u narednom kolu protiv Mladosti DK u Zenici, nije dosuđen ispravno. 

- Iako smo nastupili bez Fenana Salčinovića, Aldina Šišića, Ševke Okića, Ivana Livaje, Marina Jurine i Vedrana Vrhovca, kojeg smo čuvali za mladu reprezentaciju, bili smo uvjereni u dobar nastup i pobjedu. Atmosfera u timu je zaista dobra ali, nažalost, desilo se što se desilo pa nismo izvukli ni bod. Predstoji nam da se u pauzi što bolje spremimo za preostale dvije utakmice te da osvojimo što više bodova za drugi dio - kaže Ornek.

Ističe da je i do sada imao posljednju riječ u vođenju utakmice tako da nije imao poseban osjećaj što je prvi put sjedio na klupi, pored terena. Glavnu će riječ, najavljuje, imati i tokom zimske pauze, kada planira tim osvježiti s četiri-pet novih igrača. 

- Sada imamo puno igrača na spisku, ali nemamo prave alternative. Želimo dovesti igrače koji će i na terenu i izvan terena dostojno reprezentovati sebe i klub, odnosno koji će biti ponosni što igraju za Čelik. Naravno, nekih ćemo se igrača pokušati i riješiti - da li kroz pozajmice u druge klubove ili kroz sporazumni raskid, ali će sigurno biti promjena u timu - najavljuje Ornek.

Čelik u prethodne dvije reprezentativne pauze nije išao na pripreme izvan grada niti je igrao kontrolne utakmice, ali će ovu pauzu, ako nađu rivala, pokušati iskoristiti da u subotu odigraju kontrolnu utakmicu. Cijelu će pauzu ponovo trenirati samo na terenima u Zenici.  

NA VRH