DOMAĆI NOGOMET

Begić o udruženju premijerligaša: Inicijativu smo davno pokrenuli, klubovi se ne mogu dogovoriti

Zvonimir Boban, također, smatra da je dobro da postoje takva udruženja

Begić i Boban: Potrebno je formirati udruženje premijerligaša. S. Saletović

Avaz Sport

20.11.2018

Legendarni Zvonimir Boban posjetio je danas Nogometni savez BiH, a na konferenciji za medije obratio se predsjednik NSBiH Elvedin Begić. 

Begić je posebno prokomentirao činjenicu da još nije formirano  svojevrsno udruženje premijerligaša, što je jedan od problema domaćeg nogometa. 

- Prije pet godina smo pokrenuli inicijativu za formiranje udruženja premijerligaša. Međutim, poslije devet mjeseci klubovi se nisu mogli usaglasiti. Bit ćemo sretni ako se sada to uradi, ali to je do klubova, da se organiziraju na način kako im to odgovara i kako je to urađeno u svijetu - rekao je Begić.

Boban, također, smatra da je dobro da postoje takva udruženja. 

- Mislim da je dobro da postoji udruženje klubova, ali postoji i federacija koja mora razvijati nogomet u određenoj zemlji. U saradnji sa Savezom, naravno - dodao je Boban. 

Begić je, također, ovom prilikom istakao da očekuje akciju lokalne zajednice i klubova po pitanju infrastrukture. 

- I FIFA i UEFA pružaju pomoć, ali ne grade terene. Pitanje je koliko smo spremni da prihvatimo pomoć u određenim sredinama. FIFA i UEFA očekuju akciju lokalne zajednice i klubova, pa da pomognu. Ulaganja u stadion Grbavica napravljena su da bismo imali rezervnu opciju za nastupe reprezentacije u Ligi nacija, što je propisano i pravilnikom i bilo je naša obaveza - zaključio je Begić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.