ŽELJEZNIČAR

Sinan Ramović neće nastupiti ni u Krupi

Nemamo drugog izbora nego ići na pobjedu, kaže Osmanković

Ramović: Ljekari ne žele rizikovati

Avaz Sport

22.11.2018

Reprezentativna pauza donijela je priliku igračima i stručnom štabu Željezničara da u miru rade i pokušaju izvući što više u dva preostala jesenja kola.

Dvije sedmice su trebale pomoći i da se neki igrači oporave od povreda, a prije svega se čeka na definitivan povratak ljubimca navijača Sinana Ramovića. Prema logici stvari, najbolji lijek za Željinu igru je kvalitetan igrač u timu, ali se Ramovićev povratak neće desiti u Krupi.

Kako nam je potvrđeno, on ima određenu upalu, a ljekari ne preporučuju rizik, jer je imao zaista tešku povredu. Prema nepotvrđenim informacijama, trebao bi biti spreman za duel protiv Širokog Brijega.

S druge strane, Milomiru Odoviću na respolaganju će definitivno biti Kemal Osmanković, koji je nedavno imao potres mozga. On je bio i strijelac u kontrolnoj utakmici protiv juniorskog sastava Željezničara, inače jesenjih prvaka Premijer lige BiH.

- Za mene je najbitnije da je povreda prošlost. Osjećam se veoma dobro i nadam se da ćemo kao ekipa pružiti maksimum. Utakmica u Krupi veoma nam je bitna. I oni su u lošoj seriji, ali mi nemamo drugog izbora nego da idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo uspjeti osvojiti tri boda - kaže Osmanković.

Jučer je ozvaničeno da Filip Arežina više nije igrač Željezničara.  

Podrška navijača 

Najvatrenija Željina navijačka grupa objavila je da će ekipa imati podršku i na gostovanju u Krupi.

Objavili su poziv kako bi bio što veći odziv uz organiziran prijevoz, ali je ubrzo stiglo obavještenje da neće biti autobusa te da će navijači trebati organizirati privatni prijevoz.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.