NOGOMET

Željo se za Krupu spremao na plastičnoj travi

Igrači moraju dati dodatni napor da pobijedimo, kaže Odović

Osmanović: Potreban pobjeda za izalazk iz krize

N.D.

24.11.2018

Ekipa Željezničara u Krupu nije otputovala u sastavu koje je možda priželjkivao trener Milomir Odović. Osim ranije povrijeđenog Dženana Zajmovića, u ekipi neće biti ni stanadardnih bočnih igrača Siniše Stevanovića i Antonija Pavića, a najavljeno je se neće rizikovati sa tek oporavljenim Sinanom Ramovićem.

MOZZART kladionica na pobjedu domaćina nudi kvotu 3.80, atraktivna je kvota i na remi, dok je na trijumf Željezničara kvota 2.05.

Mladi igrači

– Bez obzira na okolnosti u kojima ćemo igrati, jer imamo mnogo povrijeđenih i mnogo mladih igrača, nadam se da ćemo smoći snage da odigramo jednu dobru utakmicu. Ovi koji su zdravi, koji su sposobni, trebaju dati dodatni napor da pobijedimo Krupu i što prije izađemo iz rezultatske krize, naglasio je prvi strateg Željezničara.

Inače, Željezničara je tokom prošle sedmice radio na umjetnoj travi, odigrao kontrolnu utakmicu protiv juniora, kako bi se što bolje prilagodio na uslove u Krupi, a svi se nadaju da je reprezentativna pauza podigla ekipu.

Dobro radili

– Krupu ne smijemo podcijeniti, mi idemo na pobjedu koja nam je potrebna da izađemo iz krize. Imali smo reprezentativnu pauzu na kojoj smo dobro radili i podigli smo atmosferu. Ne mislim da možemo imati problema sa prilagođavanjem na teren u Krupi, kaže mladi Dženan Osmanović, kojeg je Odović nakon utakmice protiv Zvijezde 09 nazvao pravim fudbalskim biserom.

Povratak Bakrača 

Ako će išta olakašati stvari treneru Odoviću to je situacija sa stoperima. Za razliku od nekih ranijih ogleda imat će izbor. U konkurenciju za tim se nakon suspenzije vraća Miloš Bakrač koji je isključen protiv Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.