PREMIJER LIGA BIH

Mladost na Bilinom polju savladala Čelik

Gosti zasluženo osvojili tri boda

Avaz Sport

24.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

U okviru 18. kola Premijer lige BiH Mladost iz Doboja kod Kakanja na Bilinom polju savladala je komšijski Čelik  rezultatom 3:0. 

Na početku meča igralo se čvrsto, ali nije bilo ozbiljnijih prilika. U 17. minuti Mladost je imala šansu preko Atajića koji je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali mu je golman Čelika Ružić odbranio. Nakon toga šansi na terenu nije bilo, a u 30. minuti dim se nadvio nad terenom Bilinog polja zbog bakljade domaćih navijača.

Čelik je prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao u 32. minuti kada je lopta došla do Jurine koji je bio sam pred Velićem, ali mu je golman Mladosti čudesno odbranio, te su mreže do odlaska na odmor mirovale. 

Mladost je prva zaprijetila u nastavku. U 50. minuti Abid Mujagić je šutirao sa 20-ak metara, ali je Ružić uz dosta muke odbranio. Minutu kasnije, Mladost su došla do vodstva.  Nakon kornera Hreljić je prebacio loptu do Aladina Isakovića koji je matirao Ružića. Isaković nije proslavio gol, jer se, ipak, radi o klubu u kojem je i započeo svoju nogometnu karijeru. 

Novu priliku gosti su imali u 54. minuti, ali je dalekometni pokušaj Atajića Ružić odbranio. I u nastavku su gosti bili opasniji, vršili su visok presing na 30-ak metara od gola Čelika, koji nije uspjevao da organizira pravu akciju. To im se isplatilo u 75. minuti kada su udvostručili prednost. Velbek (Welbeck) je iz okreta je uhvatio volej i poslao je loptu u same rašlje gola Čelika. Konačan rezultat postavio je Anđušić kada je majstorski pogodio za 3:0 i svojoj ekipi ovjerio sedmu ovosezonsku pobjedu.

Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.