PREMIJER LIGA BIH

GOŠK odnio bod s Pecare, Sloboda u Bijeljini savladala Radnik

18. kolo

Avaz Sport

25.11.2018

U okviru 18. kola Premijer lige BiH, Široki Brijeg i GOŠK su po izuzetno teškim uvjetima na Pecari podijelili bodove odigravši 1:1.

Široki je kontorlirao igru na otvaranju utakmice. Kiša koja je padala otežavala je igru. S obzirom na to kakvi su uvjeti bili na Pecari utakmica je i bila dobra. U nastavku se igralo dosta čvrsto, ali pravih prilika nije bilo. U 35. minuti Široki je imao dvije dobre prilike. Franić i Eliomar su imali zicere, ali je voda na terenu zaustavila njihove šuteve. Tri minute kasnije, ponovo je pokušao Eliomar, ali mu je teren ponovo otežao i Kozić je lagano uhvatio loptu. Do odlaska na odmor nije bilo promjene rezultata.

I u drugom dijelu, Široki je bio opasniji. U 55. minuti nakon greške odbrane gostiju Jurić je šutirao, lopta je zastala u lokvi vode, a zatim je i Bagarić pokušao, no neko od igrača GOŠK-a uspio je nekako da otkloni opasnost. Tri minute kasnije, gosti su imali sjanu šansu kada je šutirao Ereiz, no golman Širokog, Bilobrk bio je siguran. GOŠK je do vodstva došao u 74. minuti kada je nakon loš3 reakcija odbrane domaćih, Ramić je pogodio za veliku radost gostiju iz Gabele. Široki je do vrijednog boda došao u 80. minuti kada je nakon velike gužve Bagarić pogodio za 1:1.

Sloboda je u Bijeljini savladala Radnik minimalnim rezultatom 1:0.

Sloboda je bolje otvorila meč. U 4. minuti nakon dobre akcije, Baraban je glavom šutirao sa šest metara, ali je Lučić odbranio. Gosti iz Tuzle imali su nešto veći posjed lopte i napadali su, međutim odbrana Radnika svaki put je dobro intervenirala. U 22. minuti Hadžić je šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je njegov volej završio u rukama golmana Slobode. Dvije minute kasnije, Sloboda je uzvratila preko Smajića, čiji je dalekometni udarac bio veoma slab i nije bilo opasnosti po gol Radnika. Nakon toga Radnik je polako preuzimao inicijativu, ali je Sloboda defanzivno veoma dobro stajala i domaćini nisu imali previše prostora.

U 37. minuti novu priliku za goste imao je Smajić kada je pokušao sa 25 metara, no lopta je otišla pored gola Radnika. Do kraja prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja i na odmor se otišlo bez golova.

Skromno se igralo i u nastavku, a Sloboda je bila nešto konkretnija. U 60. minuti Ćivić je dobro šutirao sa preko 20-ak metara, ali je njegov šut zaustavio Lučić na golu Radnika. Osam minuta kasnije domaći su imali priliku kada je Peco šutirao, ali mu je Vukliš odbranio. Sloboda je do vodstva došla u 74. minuti nakon velike greške Isića, koji je spustio loptu na nogu rezerviste Livančića koji je matirao Lučića za veliko slavlje gostiju iz Tuzle. I do kraja meča Radnik je imao nekoliko prilika, ali promjene rezultata nije bilo.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.