PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo trijumfom nad Zvijezdom osiguralo naslov jesenjeg prvaka

Bordo tim lider na tabeli

Golijada na Koševu: Sarajevo osiguralo naslov jesenjeg prvaka. M. Kadrić:

Avaz Sport

25.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+29

Nogometaši Sarajeva su u posljednjoj utakmici 18. kola Premijer lige BiH na Koševu savladali ekipu Zvijezde 09 rezultatom 3:1 i tako osigurali naslov jesenjeg prvaka. 

Sarajevo je bolje otvorilo meč i već u prvoj minuti imalo veliku priliku, međutim Tatar je sa pet metara očajno šutirao i promašio prazan gol. U 4. minuti pokušao je i Rahmanović, no lopta je otišla pored gola. Dvije minute kasnije gosti su imali priliku nakon greške Mujakića i Kovačevića, lopta je došla do Osmanagića koji nije uspio  pogoditi prazan gol. Minutu kasnije, Ahmetović  je uzvratio na drugoj strani kada je sa peterca šutrao glavom, no Erić mu je odbranio.

Sarajevo je u vodstvo došlo u 15. minuti kada je nakon sjajne akcije, Krste Velkoski majstorski uposlio Benjamina Tatara koji je matirao Erića za prednost domaćeg tima od 1:0. Ipak, kratko je trajala radost domaćih navijača pošto je već u 21. minuti na semaforu pisalo 1:1. Jako loše je reagirala odbrana Sarajeva, a Saša Jovović je nakon sjajnog ubačaja Osmanagića iz kornera zatresao mrežu bordo tima. 

Sarajevo se nije predavalo, a do novog vodstva bordo tim je došao u 26. minuti.  Velkoski je iskoristio grešku odbrane gostiju, sjajno se ubacio iz drugog plana i pogodio za 2:1. Novi gol bordo tim postigao je u 34. minuti. Hebibović je oduzeo loptu na desnoj strani, zatim dodao Rahmanoviću koji je šutirao snažno, ali mu je Erić odbranio. Ipak, na pravom mjestu našao se Mersudin Ahmetović koji je zatresao mrežu gostiju za 3:1. U 43. minuti Jovović je izbjegao ofsajd, i u situaciji jedan na jedan sa golmanom Sarajeva Vladanom Kovačevićem promašio nevjerovatnu priliku, pa se tako na poluvrijeme se otišlo s prednošću bordo tima od 3:1. 

Drugo poluvrijeme bilo je mnogo skromnije. Sarajevo je prepustilo terensku inicijativu Zvijezdi koja je bila nešto bolja u nastavku. U 69. minuti gosti su imali odličnu priliku, ali se bordo tim nekako odbranio. Mirno je bilo i do kraja meča, pa je tako Sarajevo slavilo zasluženu pobjedu kojom je osiguralo naslov jesenjeg prvaka. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.