SAZNAJEMO

Amar Rahmanović napušta Koševo

Jedan od najboljih nogometaša Premijer lige BiH

Rahmanović: Želi pronaći inozemni angažman. FK Sarajevo

Avaz Sport

29.11.2018

Kako saznaje "Avaz" iz pouzdanih izvora, jedan od najboljih nogometaša Premijer lige BiH Amar Rahmanović neće produžiti ugovor s FK Sarajevo te će po isteku aktivnog napustiti Koševo. 

Prema saznanjima "Avaza", klub iz Titove 38b je svom ofanzivnom veznjaku ponudio fantastičan novi ugovor, s uvjetima koji nadmašuju standarde Premijer lige BiH, ali je Rahmanović pod svaku cijenu odlučan u namjeri da napusti Koševo. 

Cilj Rahmanovića je da naljeto pronađe inozemni angažman te ne želi čuti o nastavku saradnje, iako je prije nešto više od pola godine naglašavao da mu je ostanak u bordo timu prioritet te da ne razmišlja o transferu.

Aktuelni ugovor Rahmanoviću važi još do ljeta 2019., a u Sarajevo je stigao u julu prošle godine. Nakon toga nametnuo se odličnim igrama u dresu bordo tima te postao jedan od važnijih kotača u ekipi Husrefa Musemića. 

Također, dao je veliki doprinos i u tekućoj sezoni u kojoj je Sarajevo kolo prije kraja osiguralo titulu jesenjeg prvaka. Rahmanović je ove sezone u 15 utakmica postigao 5 golova i upisao 4 asistencije.

Tokom svoje karijere, osim Sarajeva, nogometaš rođen u Njemačkoj igrao je još i za Celje, Maribor, Koper, Istru, Olimpik i Novi Pazar. 

Prioritet čelnika Sarajeva u narednom periodu bit će rješavanje statusa nogometaša kojima istječu ugovori, među kojima su Krste Velkoski i Joahim Adukor (Joachim).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.