SARAJEVO

“Treće poluvrijeme” često zna biti i najbolje

Trenutno imamo više od 350 članova

Piše: G. Š.

30.11.2018

Veterani kluba s Koševa danas su ugostili vršnjake iz Brčko distrikta, s kojima, inače, imaju dugogodišnju, uspješnu saradnju.  

- Druženje s našim prijateljima iz Brčkog trajat će tri dana. Prvog dana posjetili smo mezare rahmetli Asima Ferhatovića Haseta i Ibre Biogradlića te obišli naš grad Baščaršiju, Vijećnicu. U subotu ćemo se žičarom popeti na Trebević, a između ostalog, u 18 sati odigrat ćemo u našem popularnom FIS-u prijateljsku utakmicu (nakon premijerligaškog duela Sarajevo – Čelik, op. a.). Naravno, za oba dana pripremljeno je i “treće poluvrijeme”, koje često zna biti i najbolje - kaže zamjenik predsjednika Upravnog odbora Udruženja veterana i prijatelja Sarajeva Agim Nikolić.

Novoformirano Udruženje veterana i prijatelja Sarajeva, kako kaže Nikolić, stalno ima neke aktivnosti.

- Štampali smo i članske knjižice. Trenutno imamo više od 350 članova, ali taj broj raste svakog dana. Također, još nije gotov ni registar svih igrača koji su nosili bordo dres. Ustvari, to je udruženje otvorenih vrata. Svi su dobrodošli, i oni koji imaju makar jednu odigranu utakmicu u omladinskom pogonu FK Sarajevo, a kamoli nešto više. Bit svega je druženje, ništa više. Ne, nema tu nikakvih kompleksa, predrasuda... Naše Udruženje je lišeno svega toga - objašnjava Nikolić.

Spomenimo i to da je predsjednik Skupštine Udruženja veterana i prijatelja Sarajeva Mirsad Fazlagić, a predsjednik Upravnog odbora je Emir Granov.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.