PREMIJER LIGA

Minimalna pobjeda Zrinjskog protiv Krupe za kraj polusezone

Detalj s utakmice u Mostaru. FENA

Fena

30.11.2018

Nogometaši Zrinjskog zaključili su polusezonu Premijer lige BiH domaćom pobjedom nad Krupom 1:0. 

Eman Marković bio je strijelac jedinog gola na utakmici koja se igrala pred praznim tribinama stadiona pod Bijelim brijegom, zbog incidenta domaćih navijača na utakmici Zrinjski – Sarajevo.

U prvih 45. minuta Zrinjski je imao inicijativu, "Plemići" su stvorili nekoliko poluprilika, a najbliži golu bili su u 12. minuti kada je ubačaj Ognjena Todorovića odbrana gostiju umalo ugurala u vlastiti gol, ali je golman Matej Marković loptu zaustavio na gol-liniji.

U nastavku gosti su se još više povukli, a napadi Zrinjskog bili su bez ideje i uglavnom su završavali ne previše opasnim udarcima iz daljine.

Tako je bilo sve do 65. minute kada je Eman Marković s 15 metara prizemnim šutom uz desnu stativu savladao gostujućeg golmana za vodstvo Zrinjskog 1:0. Bio je to prvi gol za mladog reprezentativca Norveške u dresu Zrinjskog.

Nakon postignutog gola igralo se uglavnom na sredini terena. Gosti su solidnu priliku propustili u sudijskoj nadoknadi kada je napadač Krupe Jovo Lukić, nakon slobodnog udarca, glavom gađao preko prečke gola Ivana Brkića.

Zrinjski će nastavak sezone dočekati na drugom mjestu s 38 bodova, iza vodećeg Sarajeva koje za sada ima 40 bodova. Sarajevo svoju utakmicu 19. kola igra u subotu kada na Koševo dolazi Čelik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.