FUDBAL Amir Durgutović, član slavne generacije banjalučkog kluba iz 1988. godine

Borcu je mjesto u Premijer ligi

S. KOTARAŠ
03.12.2018 19:43

Amir Durgutović, nekadašnji prvotimac banjalučkog Borca i jedan od junaka velike pobjede „crveno-plavih“ u finalu Kupa Maršala Tita 1988. godine protiv Crvene zvezde, trenutno je na kormilu imenjaka iz Bosanskog Šamca, s kojim je osvojio titulu jesenjeg prvaka Druge lige RS, grupa zapad.

Nakon 22 godine provedene na raznim funkcijama u Zvijezdi iz Gradačca, Durgutović se odlučio za promjenu i, prema svemu sudeći, nije pogriješio.

- Dobio sam ponudu iz Bosanskog Šamca da potpišem ugovor na dvije godine i preuzmem ekipu Borca jer ljudi iz kluba žele da u sezoni kada se slavi 100 godina postojanja izbore plasman u Prvu ligu RS.

Imam iskustva, posjedujem UEFA pro-licencu i ovo je odlična prilika da sam sebi dokažem da mogu da radim samostalno i kvalitetno. Eto, osvojili smo na polusezoni prvo mjesto i vjerujem da ga možemo sačuvati do kraja i izboriti plasman u viši rang takmičenja – ističe Durgutović.

Durgutović, naravno, ne prestaje pratiti igre i rezultate onog svog Borca, banjalučkog.

- Drago mi je da su i oni jesenji prvaci i nadam se da će na čelu prvoligaške tabele ostati do kraja i na taj način izboriti plasman u Premijer ligu BiH, gdje im je, realno, i mjesto. A onda se nadam da će ponoviti uspjeh otprije sedam-osam godina i postati prvaci države i donijeti titulu na Gradski stadion. Više je razloga za to, a najveći je taj da Banja Luka predugo čeka da joj se fudbal iz predgrađa vrati u centar grada – kategoričan je Durgutović.

Podstrek mladima 

U posljednje vrijeme reprezentacije BiH, Hrvatske i Srbije ostvarile su zapažene rezultate i trener šamačkog drugoligaša kaže da je to odlična stvar za fudbal na ovim prostorima. 

- Kao prvo, drago mi je da se BiH vratila na scenu s odličnim rezultatima, prije svega u Ligi nacija. Svakako, raduju me i dobri rezultati komšija iz Srbije i Hrvatske, jer je to dobro i za nas. Ima kod nas mnogo talenata koji bi trebali postati dobri igrači i kada vide da reprezentacije mogu da nižu uspjehe i oni dobivaju motiv da se još više zalažu i streme prema uspjehu – poručio je Durgutović.

NA VRH