SARAJEVO

Pregovori s Velkoskim, Rahmanovićem i Adukorom

Piše: G. Š.

4.12.2018

Stručni štab kluba s Koševa, zajedno s direktoricom i sportskim direktorom Sarajeva Sabrinom Buljubašić i Emirom Hadžićem, do kraja godine će riješiti igračku križaljku. Kako smo saznali u razgovoru s prvim koševskim strategom Husrefom Musemićem, već su počeli pregovori s kapitenom Krstom Velkoskim te veznjacima Amarom Rahmanovićem i Joahimom Adukorom (Joachim) o produženju saradnje.

 Eventualna pojačanja

Ovu trojicu prvotimaca, podsjetimo, ugovorne obaveze s jesenjim prvakom vežu do kraja sezone.

- Sa njima se već razgovara, a kako će se sve završiti, zaista ne znam. Što je bilo do mene, ja sam uradio, odnosno rekao. A to je da se s njima razgovara i po mogućnosti produže ugovori - rekao je Musemić za „Dnevni avaz“.

Na pitanje šta bordo tim planira za zimski prijelazni rok, Musemić odgovara:

- Ne znam, još nismo sve precizirali, niti sam ja završio analizu prvog dijela sezone. Ipak, prvi dio sezone je završen tek prije dva-tri dana. Imamo dosta vremena da sve analiziramo iz više uglova i vidimo šta je to bilo dobro, a šta nije, odnosno gdje bismo, na koju poziciju, eventualno, mogli nekoga dovesti. Međutim, u te neke eventualne transfere sigurno nećemo ići bezglavo da bismo doveli nekoga samo reda radi – objašnjava Musemić.

Ispravna politika

Bordo tim je tako radio i ljetos.

- Nismo puno mijenjali ekipu, što se pokazalo kao ispravno - za kraj dodaje prvi koševski strateg, koji je zbog svog predanog pristupa i odnos prema svim obavezama sigurno glavni krivac za uspješan prvi dio sezone.

Bordo tim je lider bh. elite s pet odnosno 13 bodova prednosti nad pratiocima iz Mostara i Širokog Brijega te čak 15 u odnosu na Željezničar, a plasirao se u završnicu Kupa BiH.

 Odlaze Pavlović, Radovac, Lelić...  

Kako trenutno stoje stvari, Koševo će ove zime napustiti golman Bojan Pavlović, te veznjak Samir Radovac i krilni napadač Sanjin Lelić. Naime, Radovcu 31. decembra ističe ugovor, Pavlović je od skandala na utakmici s Atalantom (0:8) u drugom planu, iako, kao i Lelić, ima ugovor do 30. juna 2019. godine.

Dvadesetdvogodišnji Radovac dugo nije u prvom planu i navodno je najbliži odlasku u Norvešku, Mađarsku ili Austriju, dok će 21-godišnji Lelić, najvjerovatnije, potražiti sredinu u kojoj će imati veću minutažu.

Hoće li još neko biti na izlaznim vratima bordo svlačionice, zavisit će i od dolazaka.

Navijači osvojili vrh Visočice

Bordo tim je u prvom dijelu sezone osvojio vrh premijerligaške tabele, a grupa navijača Sarajeva u nedjelju je osvojila vrh bh. planine Visočice (1.767 m) uz poruku: 

- Naš je cijeli svijet u bordo obojen - piše na zvaničnoj Facebook stranici kluba s Koševa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.