SARAJEVO

Prosinečkom sporije zarasta rana

Postoperativni postupak zahtijeva mirovanje i ljekarski nadzor, zbog čega selektor nije u mogućnosti da odgovara na telefonske pozive

Prosinečki: Na preporuku ljekara ostat će još nekoliko dana u KCUS-u

G. Š.

5.12.2018

Nogometni savez Bosne i Hercegovine jučer je svojim saopćenjem potvrdio pisanje „Dnevnog avaza“ o toku postopetativnom oporavku selektora našeg državnog tima Roberta Prosinečkog. Naime, nakon našeg teksta pod nazivom: „Prosinečki ponovo operisan“, na zvaničnom web sajtu NSBiH objavljeno je saopćenje koje prenosimo u cijelosti:  

Službena stranica

- Nakon operativnog zahvata tankog crijeva, te još jednog korektivnog zahvata obavljenog prije dva dana, zdravstveno stanje selektora Roberta Prosinečkog je stabilno, ali će na preporuku ljekara ostati još nekoliko dana u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo.

Postoperativni postupak zahtijeva mirovanje i ljekarski nadzor, zbog čega selektor nije u mogućnosti da odgovara na telefonske pozive. Sve relevantne informacije o zdravstvenom stanju selektora bit će objavljene na službenoj stranici Saveza - saopćeno je iz NSBiH.

Potpuna diskrecija

Informacije o zdravstvenom biltenu selektora inače, plasiraju se prilično šturo i neredovo. Prije spomenutog saopćenje NSBiH, posljednja vijest o selektorovom postoperativnom oporavku objavljena je 27. novembra.

- Porodica Prosinečki insistira na potpunoj diskreciji, saznajemo od naših izvora na KCUS-u, ali i kući bh. fudbala, koji dodaju i ovo:

- Problem je to što našem Robiju malo sporije zarasta rana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.