SLOBODA

Husarić: Čeka se potez Kineza

Ne može milijarder hodati okolo i pregovarati s nekim ko nema veze sa Slobodom, tvrdi predsjednik tušanjskog premijerligaša, koji je u oktobru najavio odlazak

J.JEREMIĆ

13.12.2018

Premijerligaška pauza za sve klubove uglavnom protječe uobičajeno. Sklapaju se igračke križaljke, analizira koji fudbaleri mogu napustiti klub, gdje pronaći pojačanja i koju destinaciju odabrati za obavljanje priprema. Tako je i u Fudbalskom klubu Sloboda, ali se u Rudarskoj 2, za razliku od ostalih, iščekuje izborna sjednica Skupštine, na kojoj će se izabrati staro-novo rukovodstvo kluba.  

U međuvremenu se pojavila informacija o navodnom kineskom investitoru koji bi želio ulagati kapital (spominjalo se i do 10 miliona eura) u "Crveno-crne" te preuzeti upravljačka prava 100-godišnjaka s Tušnja. Admir Husarić, fudbalski menadžer, potvrdio nam je ranije da se radi o ozbiljnom investitoru, ali je sada na potezu Gradska uprava Tuzle.  

Na njima je da dogovore sastanak sa pregovaračkim timom, koji će im predočiti plan finansijera s Dalekog istoka. Za sada sastanak još nije održan, a kako nas je obavijestio Husarić, iz Grada su, navodno, tražili da im Kinezi dostave pismo namjere. Čeka se odgovor investitora, od kojeg će zavisiti nastavak cijele kineske priče.

Za to vrijeme, FK Sloboda i dalje upravlja Senad Mujanović sa svojim saradnicima. Kako kaže, intenzivno se radi na slaganju igračke križaljke za nastavak sezone, a o potencijalnom kineskom investitoru kaže:

- Ma, to je bezveze, to je provalio Ado Husara (Admir Husarić, op. a.) i ovi neki naši odavde koji ne znaju šta će od sebe. Nema to blage veze! Kinezi su ozbiljni ljudi, ne bi pregovarali s Husarom nego s klubom i s gradskim ljudima. Došli bi na pravo mjesto. Ne može milijarder hodati okolo i pregovarati s nekim ko nema veze sa Slobodom.

Podsjetimo, on je na posljednjoj sjednici Skupštine kluba sredinom oktobra najavio povlačenje sa mjesta prvog čovjeka "Crveno-crnih". U iščekivanju nove sjednice, Mujkanović je još na čelu kluba.

- Radim normalno, možda čak i više nego u prethodnom periodu. Prioritet su nam igrački kadar i Skupština. Čeka se da Skupština kaže ko, šta, kako i gdje.

Kako će biti, ne mogu u ovom trenutku reći. Kako sada razmišljam, bliže sam tome da se odmorim od svega. No, da li će biti drugi neki pritisci i da li će biti nekih drugih rješenja ili neće, za sada ne znam - ističe Mujkanović.

Na upit ima li uopće zainteresiranih pojedinaca koji bi željeli sjesti u predsjedničku fotelju Slobode, kaže:

- Nema nikoga! To je komplicirano, niti je to za svakoga niti su ljudi mušterije da se za to troše. Tu cijeli život trošiš – kategoričan je naš sagovornik.

Kontaktiran Lendrić

Zlatan Nalić imao je u prvom dijelu sezone na raspolaganju čak 32 fudbalera. Mnogi od njih nisu dobivali minutažu u ligaškim mečevima pa je sigurno da će neki na posudbu, dok će se s drugima raskinuti saradnja. Kako saznajemo, Alen Kurtalić, devetnaestogodišnji veznjak, ponikao na Tušnju, na proljeće će kao posuđen igrač nastupati za gradačačku Zvijezdu. U međuvremenu se traži golgeter koji će na proljeće obući crveno-crni dres. Ivan Lendrić raskinuo je ugovor s ljubljanskom Olimpijom pa ga je Sloboda kontaktirala. Bivši igrač Željezničara za sada je fokusiran na pronalazak inozemnog angažmana, ali bi se, ukoliko se to ne desi, mogao pojaviti na Tušnju.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.