NOVO RUKOVODSTVO

Nihad Selimović, novi predsjednik FK Željezničar: Amar Osim prvi na listi želja

Selimović je zamijenio Senada Misimovića koji je ranije obavljao dužnost prvog čovjeka kluba i koji je nedavno podnio ostavku zajedno s ostalim članovima Upravnog i Nadzornog odbora

N. Demirović

23.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

12.25

Nihad Selimović izabran je za novog predsjednika Upravnog odbora kluba sa Grbavice.

Selimović će tako zamijeniti Senada Misimovića koji je ranije obavljao dužnost prvog čovjeka kluba i koji je nedavno podnio ostavku zajedno s ostalim članovima Upravnog i Nadzornog odbora.

Selimović je rekao da je Amar Osim prvi na listi želja za trenera "Plavih".

- Postoji lista želja, naravno nismo ni s kim razgovarali prije imenovanja, tek trebamo obaviti razgovore s kandidatima, ali svakako prvi na listi želja je Amar Osim, najtrofejniji trener kluba i on bi u ovom trenutku bio najbolje rješenje. Vidjet ćemo da li ćemo uspjeti postići dogovor s njim - kazao je Selimović novinarima.

On je naglasio da je u ovom trenutku Željezničaru najvažniji „mir u kući“ i jedinstvo unutar kluba.

- Zalažem se za jednistvo u klubu i da vrata Željezničara budu otvorena svim dobronamjernim ljudima. Moramo pohvaliti neke stvari koje je radila prethodna uprava, počev od infrasturukture, a nova uprava će dati sve od sebe da nastavimo tim kolosijekom. Međutim, neke stvari nisu bile zadovoljavajuće, a prije svega mislim na sportske rezultate i mi ćemo u tom segmentu pokušati učiniti mnogo, jer svjesni smo da bez rezultata neće biti publike, a samim tim ni sponzora, novca i titule - izjavio je Selimović.

Dodaje da finansijski izvještaj nije podnesen jer je nepotpun, ali da je poznato da je finansijsko stanje u klubu loše.


12.09

Nakon imenovanja Ermina Pešte za današnje presjedavanje sjednicom, uslijedilo je glasanje za novog predsjednika Skupštine FK Željezničar, a delegati su na tu funkciju odabrali Adnana Džindu.

Nihad Selimović izabran je za novog predsjednika Upravnog odbora kluba sa Grbavice. U Upravni odbor izabrani su još: Mirza Ustamujić, Jasmin Badžak, Željko Pervan, Admir Džubur, Boriša Misirača, Abdurahman Drkić, Muris Bečirčić i Jasmin Lizde.

Midhat Rezić je novi predsjednik Nadzornog odbora, a članovi su još Almir Hodžić i Enis Džihanić.

11.10

U Sarajevu je počela sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba.

Na sjednici se nije pojavio niko iz Upravnog i Nadzornog odbora, koji su početkom sedmice podnijeli kolektivnu ostavku.

Dosadašnji predsjednik UO Senad Misimović i njegovi saradnici su svoje izvještaje poslali poštom.

Jednoglasnom odlukom 41 prisutnog člana Skupštine sjednicu će voditi Ermin Pešto, koji je učestvovao u izradi trenutnog statuta FK Željezničar.

- Ne priliči osobama koje vode klub s ovolikom tradicijom da se ne pojave, ali mi moramo ići dalje - rekao je Pešto.

Mediji su isključeni sa sjednice, samo četiri člana bila su za to da novinari mogu pratiti sjednicu, javlja "Avazov" reporter s lica mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.