USPJEŠNE PRIČE

Zlatna jesen hercegovačkog Hofenhajma

Ekipa konjičke mjesne zajednice Buturović Polje sa 300 stanovnika plasirala se u četvrtfinale Kupa BiH, a u prvenstvu zauzima drugu poziciju

I.NIMANOVIĆ

27.12.2018

Fudbaleri Klisa iz Buturović Polja, konjičke mjesne zajednice sa 300 stanovnika, članovi Druge lige FBiH, grupa Jug, nakon jesenje sezone nalaze se na drugom mjestu sa osvojena 33 boda, dva manje od jesenjeg prvaka Posušja.

Serija pobjeda

Osim toga, Klis ili kako mu žitelji ovog dijela naše države tepaju hercegovački Hofenhajm, plasirao se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine, što je najveći uspjeh kluba u 23 godine postojanja.

- Nakon tri odigrana kola ekipa je bila pri samom dnu tabele, bez obzira na to, mi smo u nastavku do kraja sezone odigrali više nego sjajno i u prvenstvu, a posebno u Kupu BiH. Postigli smo 14 uzastopnih pobjeda, 10 u prvenstvu i četiri u Kupu. Zadovoljni smo ostvarenim, a zahvalio bih upravi kluba na čelu s predsjednikom Ahmom Miljevićem i članovima rukovodstva.

Mnogo nam pomaže Rasim Sitar, koji je nevjerovatan čovjek, daje sve od sebe, on nam je svima kao roditelj. Također, tu je i Zejnil Gostevčić, čovjek velikog srca i duše koji svim bićem voli ovaj klub – kaže pomoćni trener Nedim Kudra.

Klis i u drugom dijelu sezone ima visoke ambicije.

Vruće proljeće

- Očekuje nas veoma vruće proljeće. Već u prvom kolu nam u goste dolazi jesenji prvak Posušje, koje ima dva boda više od nas. Bit će to prilika da pred našim vjernim navijačima preuzmemo lidersku poziciju i da tu ostanemo do kraja prvenstva. Što se tiče Kupa BiH, tu smo već uradili mnogo – istakao je nekadašnji igrač konjičkog Igmana, Veleža, Željezničara i GOŠK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.