NOGOMET Razgovor s Amarom Osimom

Održana prva konstituirajuća sjednica Upravnog odbora FK Željezničar

Prisustvovali predsjednik i potpredsjednik Skupštine

Piše: Avaz Sport

Formirana komisija za izbor stručnog štaba

Foto: FK Željezničar


U Plavom salonu stadiona Grbavica održana je prva konstituirajuća sjednica Upravnog odbora kojoj su prisustvovali predsjednik i potpredsjednik Skupštine, članovi Nadzornog odbora, te direktor kluba s administracijom.

U uvodu sjednice ovi članovi UO i NO su se upoznali s administracijom kluba.

Na prijedlog predsjednika UO Nihada Selimovića, Jasmin Badžak izabran je jednoglasno za novog potpredsjednika, nakon čega je otvorena rasprava o stanju i koracima koje je potrebno poduzeti u narednom periodu.

Na sjednici je formirana Komisija za izbor šefa stručnog štaba, a nju čine Nihad Selimović, Mirza Ustamujić, Jasmin Badžak, Željko Pervan, Abdurahman Drkić.

Zadatak koji je UO povjerio ovoj komisiji jeste da se obavi razgovore s potencijalnim kandidatima, a primarno s najtrofejnijim bh. trenerom Amarom Osimom, te dostave modeli i plan saradnje u najkraćem roku svim članovima UO i NO na usaglašavanje i verifikaciju.

Prema posljednjoj tački dnevnog reda, govorilo se o dostavljanju plana rada i planiranim sredstvima u narednoj godini, dugovanjima prema dobavljačima, aktuelnim infrastrukturnim projektima i pokrenutim sudskim postupcima te sponzorskim ugovorima.

NA VRH