ZVANIČNO Upravni odbor izvršio imenovanje

Amar Osim novi trener FK Željezničar

Avaz.ba
31.12.2018 12:04

Upravni odbor FK Željezničar za šefa stručnog štaba imenovao je Amara Osima, potvrđeno je iz ovog kluba danas.

Kako je saopćeno, Osim bi trebao ostati na ovoj poziciji u periodu od tri i po godine, čime je potvrđeno opredjeljenje da su sportski rezultati i titule prioritet nove Uprave, posebno kada ulazimo u period obilježavanja 100 godina postojanja kluba.

Amar Osim je rođen 18. jula 1967. godine u Sarajevu. Igračku karijeru je proveo igrajući za Željezničar te francuske ekipe Sent-Di i Strazbur. Trenersku karijeru počeo je u Omladinskoj školi našeg kluba, a potom je preuzeo prvi tim, s kojim osvaja dvije titule prvaka i dva Kupa Bosne i Hercegovine. Potom odlazi u Japan, gdje je predvodio JEF Junajted, s kojim osvaja Kup Japana.

U sezoni 2009./2010. vraća se na Grbavicu i naredne četiri godine predvodi "Plave" do osvajanja tri titule i dva kupa naše zemlje. Od decembra 2014. do novembra 2016. godine trenirao je katarski El Karitijat.

Ukupno je Želju vodio na 292 utakmice, a ostvario je 178 pobjeda, 63 remija i 51 poraz. Osim će u narednom periodu odabrati svoj stručni štab te zakazati prozivku i prvi trening.

NA VRH