VELEŽ

Kinezi još nisu zvali, mada 1,5 miliona eura lijepo zvuči

Piše: F. IBRULJ

4.1.2019

Od kada je završena polusezona u Prvoj ligi Federacije BiH, Nusmir Fajić, ubojiti napadač Veleža, je top-tema u fudbalskim krugovima. I ne samo u Bosni i Hercegovini nego i šire.

Drugog dana nove godine pojavio se tekst u rumunskim medijima pod naslovom “Je li Kraiova prelako odustala od Fajića? Otišao je, pretvorio se u najboljeg strijelca, a Kinezi mu nude milione”.

Začinili brojkom

Rumuni su povezali Fajića s kineskim Dalijanom, koji s klupe predvodi Dželaludin Muharemović, nekadašnji igrač Željezničara, koji je neko vrijeme bio trener Veleža.

Zanimljivo, spomenuti klub ispao je iz druge u treću ligu. Fajić ima određenog iskustva igranja u Kini, gdje je od 2016. do 2017. godine nosio dres ekipe Ksinjijang Tijanšan leopard, odakle je i prešao u Krajovu. Rumuni su kompletnu priču začinili brojkom od 1,5 miliona eura, koliko su Kinezi, navodno, spremni ponuditi za napadača “Rođenih”.

Istina, svjedoci smo da Kinezi posljednjih godina baš troše novac, i to nekontrolirano, ali… Kako kaže direktor Veleža Džemil Šoše, teško je prebrojati poruke i pozive koji su stigli nakon što se ta informacija pojavila, a još prije nekoliko dana klub se oglasio saopćenjem kako neće biti prodaje igrače.

Jasan stav

- Kinezi još nisu zvali, mada cifra nije loša, pogotovo za fudbalera koji igra u Prvoj ligi - kroz smijeh je prokomentirao Šoše.

Još jednom je ponovio stav uprave velikana bh. fudbala.

- Razumijem medije, portale, naslovi privlače, ali smo već ranije, još tokom sezone, odbacili sve špekulacije i to i dalje ponavljamo. Zvanično, da odmah razbijemo ove posljednje dileme, ponude iz Kine nije bilo. Stav ljudi u klubu odranije je poznat i pri tome ostajemo. Razvili smo međusobno povjerenje na relaciji navijači - klub i želimo da tako ostane.

Nakon što smo izašli sa saopćenjem u javnost, nakon što smo već nekoliko puta demantirali napise medija o prodaji ne samo Fajića nego i nekih drugih igrača, eventualnim transferom nekog od igrača poljuljali bismo to povjerenje. Fokusirani smo samo na jednu stvar, a to je ulazak u Premijer ligu, a onda ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati – istaknuo je Šoše.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.