SPORT

Selektivni kamp za potencijalne „U-17“ reprezentativke

U Trening-centru djevojke ostaju do nedjelje, a već dva dana kasnije svoje prvo ovogodišnje okupljanje će imati ženska juniorska reprezentacija

Ilija Lucić. D.Jurišić

D.Jurišić

4.1.2019

U zeničkom Trening-centru NSBiH jučer je počeo selektivni kamp za potencijalne „U-17“ reprezentativke i trajat će do 6. januara. Na ovo prvo reprezentativno okupljanje u 2019. godini, selektor Ilija Lucić je pozvao 31 djevojku.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Foto: D. Jurišić 

- Ovo je kamp za novu generaciju 2003. i 2004. godište, kao i svake godine. Ovo nam je prva priprema za naredna okupljanja, kontrolne utakmice i razvojne turnire do početka kvalifikacija koje nas očekuju u oktobru. Neke od ovih djevojaka su već bile u talent grupi, odnosno toj pionirskoj generaciji a tu su i tri djevojke koje su učestvovale u prethodnim kvalifikacijama te mogu prenijeti iskustvo ostalim – kaže selektor Lucić i dodaje da iako vremenski uvjeti nisu idealni treninzi teku u najboljoj atmosferi.

Kadetkinje u trening centru ostaju do nedjelje, a već dva dana kasnije svoje prvo ovogodišnje okupljanje će imati naša ženska juniorska reprezentacija. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.