SPORT Kadetkinje se okupile u Zenici

Selektivni kamp za potencijalne „U-17“ reprezentativke

U Trening-centru djevojke ostaju do nedjelje, a već dva dana kasnije svoje prvo ovogodišnje okupljanje će imati ženska juniorska reprezentacija

D.Jurišić
04.01.2019 14:44

Ilija Lucić

Foto: D.Jurišić

U zeničkom Trening-centru NSBiH jučer je počeo selektivni kamp za potencijalne „U-17“ reprezentativke i trajat će do 6. januara. Na ovo prvo reprezentativno okupljanje u 2019. godini, selektor Ilija Lucić je pozvao 31 djevojku.

Foto: D. Jurišić 

- Ovo je kamp za novu generaciju 2003. i 2004. godište, kao i svake godine. Ovo nam je prva priprema za naredna okupljanja, kontrolne utakmice i razvojne turnire do početka kvalifikacija koje nas očekuju u oktobru. Neke od ovih djevojaka su već bile u talent grupi, odnosno toj pionirskoj generaciji a tu su i tri djevojke koje su učestvovale u prethodnim kvalifikacijama te mogu prenijeti iskustvo ostalim – kaže selektor Lucić i dodaje da iako vremenski uvjeti nisu idealni treninzi teku u najboljoj atmosferi.

Kadetkinje u trening centru ostaju do nedjelje, a već dva dana kasnije svoje prvo ovogodišnje okupljanje će imati naša ženska juniorska reprezentacija. 

NA VRH