NOGOMET

Čelik sutra počinje s pripremama

Prvih sedam do 10 dana radit će se u Zenici

Ekipa nakon Zenice seli na pripreme u Antaliju. D.J.

D.J.

7.1.2019

Nogometaši Čelika koji su se trebali okupiti danas ipak će sutra u 12.30 sati startati s pripremama za nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

- Danas očekujemo dolazak trenera Adnana Orneka (Örnek), koji će sutra i izvršiti prozivku. Koliko sam upoznat, prvih sedam do 10 dana radit će se u Zenici, nakon čega ekipa seli na pripreme u Antaliju - kazao je generalni sekretar kluba Ismar Huskić.

U slučaju nedolaska šefa stručnog štaba, turskog stratega Adnana Orneka, sastanak s igračima će voditi njegov prvi pomoćnik Bakir Šerbo. Nakon toga bi igrači trebali održati i prvi trening na terenu stadiona Kamberovića polje.


- Trener će odlučiti ko ostaje, ko ne ostaje, kao i hoće li se produžiti ugovor s Ratkom Dujkovićem, kojem je istekao ugovor - ističe Huskić, koji dodaje kako nema zvaničnih zahtjeva za raskid ugovora.

- Neki su igrači razgovarali s članovima uprave, ali konkretno ne možemo ništa reći. Nemamo službene zahtjeve ni drugih klubova da se možemo očitati o njima. Nema ni igrača s novim ugovorima - kaže Huskić, koji dodaje da je klub pregovarao s nekim igračima.

Mladi golman iz Finske Sami Volotinen navodno bi trebao biti novi član Čelika, koji bi, prema pisanju nekih medija, mogao ostati bez Nermina Jamaka, kojeg želi Željezničar, i Ševke Okića, kojeg želi Zrinjski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.