MOSTAR

Ibro Rahimić održao prozivku igrača Veleža, Fajić ostaje u klubu

Prvi treninzi obavit će se u zatvorenom, kako u balonu u Zaliku tako i u fitnes centru

Rahimić: Obavljena prozivka. Screenshot

Avaz Sport

7.1.2019

Ibro Rahimić danas je održao prozivku igrača Veleža, pred početak priprema za proljetni dio sezone 2018./2019. Na prozivci su se pojavili svi igrači iz prvog dijela sezone osim opravdano izostalih Brandaoa, Cvijanovića, Vignatija i Lukasa (Lucas). 

Na probi se danas pojavio Alaedin Varatanović, kao i mladi Iris Mandžuka, koji će se kroz treninge pokušati nametnuti treneru Rahimiću.

Iako je do početka proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi još nešto manje od dva mjeseca, Rahimić ne želi ništa prepustiti slučaju te želi što bolje odraditi pripreme i provjeriti igrački kadar.

Trenutne niske temperature koje su u Mostaru malo su promijenile ulazak u pripremni period, tako da će se prvi treninzi obaviti u zatvorenom, kako u balonu u Zaliku tako i u fitnes centru. 

Kao i svaki pripremni period, prijateljske utakmice su sastavni dio istih. Prva provjera je zakazana za 19. januar, kada će Velež odmjeriti snage sa GOŠK-om, a do odlaska u Tursku planirane su još dvije ili tri utakmice.

Kada je igrački kadar u pitanju, trener Rahimić ne želi ništa otkrivati dok sve ne bude gotovo. I za kraj nešto što najviše navijače "Rođenih" u ovom trenutku zanima, Nusmir Fajić za Velež TV potvrdio je da ostaje u Veležu i narednu polusezonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.