KARIJERE

Nogomet mi pruža nevjerovatan osjećaj moći

Na terenu može ispoljiti svu negativnu energiju

Ćurović: U svojoj prvoj utakmici postigla dva gola za pobjedu. Privatni album

Jasmin Alibegović

8.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Emina Ćurović nogometašica je ŽNK "Emina" iz Mostara, kluba koji je novajlija u Premijer ligi BiH i koji trenutno zauzima visoko četvrto mjesto na tabeli. Eminu je lopta oduvijek privlačila, a trenutno igra na poziciji lijevog beka.  

- Još u ranom djetinjstvu sam počela igrati nogomet sa muškarcima. Oduvijek me lopta privlačila, a za mene nogometne igre znaju biti jako izazovne i zabavne – na početku razgovora kaže Emina.

Za najvažniju sporednu stvar na svijetu odlučila se zbog toga što je nogomet timska igra, a kako kaže na terenu može ispoljiti svu negativnu energiju.

- Meni je nogomet uvijek pružao nevjerovatan osjećaj moći, jer na terenu mogu izbaciti svu negativnu energiju iz sebe i ići u svijet sa velikom dozom pozitive – ističe Ćurović.

Prva utakmica

Emina se prisjetila i svoje prve utakmice.

- Naravno da se sjećam. To je bila utakmica koju sam igrala sa muškarcima gdje sam postigla dva gola za pobjedu – kaže mlada nogometašica.

Ekspanzija ženskog nogometa

Naša sagovornica ističe da je danas manja diskriminacija ženskog nogometa, nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

- Danas je prisutna ekspanzija ženskog nogometa i sve je manje diskriminacije. U ovom 21. stoljeću mnoge stvari su se promijenile nabolje. Ženski nogomet je sve manje pod utjecajem balkanskog mentaliteta – smatra Ćurović, te dodaje da ženskom nogometu u BiH najviše nedostaje podrške od strane navijača , medijske pažnje i dobro uređenih terena.

Pošto je moj klub tek ušao u Premijer ligu novi cilj je opstanak u Ligi i što bolji plasman.

Kvalitetan odmor

Emina nam je otkrila i kako se priprema za utakmice, ali i koju hranu konzumira.  

- Moja ishrana se zasniva više na unosu zdrave hrane (proteina i uglijkohidrata), a najbitnija stvar koja mi je potrebna jeste, da dan prije utakmice priuštim sebi kvalitetan san i odmor. Na taj način sam u potpunosti spremna za utakmicu - otkriva nam nogometašica mostarskog kluba.

Navija za Barcelonu

Emina prati i muški nogomet, a najviše se odmara uz kafu sa prijateljima.

- Navijam za Barcelonu, a omiljeni igrač mi je Miralem Pjanić. Najviše me odmara kafa sa prijateljima. Kod mene umor ne postoji, sve što volim to i radim -   poručuje Emina.  

Osim što je uspješna, Emina nije zapostavila ni obrazovanje.

- Trenutno završavam Master studij na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja i pored toga već četiri godine radim kao fitnes trenerica u jednom sportsko rekreativnom klubu – kaže Emina.

Privlači pažnju muškaraca

Zbog njene ljepote, muškarci su joj uvijek udijeljivali komplimente kako na terenu tako i van njega.

- Moj način je jednostavan. Ukoliko mi se neki momak svidi odgovorim mu direktno, ali ukoliko zaista ne želim imati nikakvog kontakta sa muškarcem onda ga samo iskuliram i ne obazirem se – uz smijeh nam otkriva Emina, kojoj je želja da njezin klub uskoro osvoji Premjier ligu BiH. Mladima poručuje da se bave sportom i da uživaju u tome.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.