NOGOMET Pozvano 28 djevojaka

Juniorke se okupile u Zenici

Kvalifikacije počinju u oktobru

D.J.
09.01.2019 09:34

U zeničkom Trening centru Nogometnog saveza BiH održava se selektivni kamp za U-19 reprezentativke naše države. 

Na ovo prvo okupljanje u 2019. godini selektor Dragan Jevtić pozvao je 28 djevojaka.

- Ovo je početak novog ciklusa naše juniorske reprezentacije. Želimo odabrati najbolje na koje možemo računati u narednom pripremnom periodu i kvalifikacijama koje nas očekuju – rekao je za „Avaz“ selektor Jevtić i dodao da je planirano da se u Zenici odradi šest treninga koji će većinom biti bazirani na igri i tehničkim elementima.

''Tako ćemo najbolje vidjeti kako one mogu odgovoriti zahtjevima. U saradnji s rukovodstvom našeg saveza, već smo napravili plan priprema za ovu godinu. Polovinom aprila ćemo održati prve dvije kontrolne utakmice. U julu igramo dvije utakmice s reprezentacijom Slovačke, a početkom avgusta s Bugarskom. Vjerujem da će nam ovih šest utakmica uz treninge oformiti kvalitetnu reprezentaciju koja će nas dostojno predstavljati u kvalifikacijama'', kaže Jevtić.

Naše juniorke će biti domaćini u kvalifikacionoj grupi 9 početkom oktobra. Prolazak u elitni krug kvalifikacija za Euro koje se 2020. godine održava u Gruziji će biti izuzetno težak jer za protivnike imaju reprezentacije Švedske, Belgije i Armenije.

NA VRH