NOGOMET Jučer obavljena prozivka

Počele pripreme igrača Tuzla Cityja

Adnan Šećerović i Stefan Vukmirović napustili ekipu

Fena
10.01.2019 14:39

Starčević: Generalna proba sedam dana prije utakmice protiv Sarajeva

Foto: Fena

Umjesto u srijedu, kako je bilo najavljeno, pripreme nogometaša Tuzla Cityja za proljetni dio prvenstva počele su danas. 

Jučer je obavljena prozivka, a potom su obavljena testiranja i pregledi igrača, dok je prvi trening zakazan za danas u popodnevnim satima na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj u Tuzli.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević objasnio je da je predsjednik kluba Azmir Husić jučer bio na putu, a danas je s igračima i trenerima održao sastanak na kojem je bilo riječi o planovima i očekivanjima u nastavku sezone.

- Na stadionu Tušanj radit ćemo do 23. januara. Nakon toga odlazimo u Međugorje na sedam dana. Početkom februara odlazimo u Ulcinj, gdje ćemo ostati 13 dana. Odigrat ćemo više kontrolnih utakmica, a generalnu probu imat ćemo 16. februara, sedam dana prije nastavka prvenstva i susreta sa Sarajevom - rekao je Starčević.

Šef stručnog štaba očekuje dolazak nekoliko kvalitetnih igrača, a jedina prinova za sada je Eldin Trumić, koji je došao iz prvoligaša Slavena iz Živinica. Danas će se pripremama priključiti Vojo Ubiparip i Nermin Crnkić.

Tuzlaci će u drugi dio prvenstva startati bez nekoliko iskusnih igrača koji u prvom dijelu prvenstva nisu opravdali očekivanja struke.

- Adnan Šećerović i Stefan Vukmirović nisu više naši igrači, a ugovor je raskinut i s Jocom Stokićem te Lazarom Obradovićem - naveo je Starčević.

Tuzla City se trenutno na tabeli Premijer lige nalazi na 10. mjestu sa 20 bodova, samo dva više od GOŠK-a i pet od posljednje Krupe.

NA VRH