ŽELJEZNIČAR

Šabanadžović potpisao s AEK-om na pet godina

”Plavi” s Grbavice dobit će drugi dio obeštećenja u visini od 250.000 eura, plus eventualnih 150.000 ako Grci izbore Ligu prvaka

G.Š.

13.1.2019

Talentirani veznjak Željezničara Anel Šabanadžović (19) potpisao je petogodišnji ugovor s atinskim AEK-om, saznaje „Dnevni avaz”.

- Sve je gotovo. Šabanadžović je zvanično postao igrač AEK-a - javlja naš izvor iz kluba s Grbavice.

Četvrto mjesto

Anel je u pratnji oca Refika boravio u Atini, gdje je postignut konačan dogovor sa AEK-om. Jučer je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Fudbalski savez Grčke poslana brisovnica za ovog mladog bh. reprezentativca.

U Atini je, također, postignut dogovor da će klub s Grbavice do kraja ovog mjeseca dobiti drugi dio obeštećenja u visini od 250.000 eura, plus eventualnih 150.000 eura, ukoliko se AEK i ove godine plasira u Ligu prvaka (AEK je trenutno četvrti na tabeli grčke lige sa 24 boda iz 14 kola).

- U slučaju Šabanadžovićevog transfera iz AEK-a u neki drugi klub, Željezničar će zaraditi 20 posto od obeštećenja atinskog kluba - dodaje naš izvor.

Prva rata

Direktor Fudbalskog kluba Željezničar Mirsad Šiljak, podsjetimo, na posljednjoj sjednici Skupštine “Plavih” s Grbavice informirao je prisutne da je prva rata Šabanadžovićevog transfera u AEK u visini od 200.000 eura već uplaćena, iako tada Anel još nije bio postigao konačni dogovor s Grcima.

Spomenimo i to da će Šabanadžović narednih šest mjeseci igrati na posudbi u Željezničaru, a da će se novim saigračima iz AEK-a priključiti na ljetnim pripremama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.