DOMAĆI NOGOMET

Čelik otputovao na pripreme, Hodžić stiže na posudbu iz Sarajeva

Dogovorili pet prijateljskih utakmica

Ekipa otputovala na pripreme. D.J.

D.J.

15.1.2019

Nogometaši Čelika otputovali su danas na pripreme u Antaliju, gdje će boraviti do 2. februara.

Pred polazak u Tursku ugovore su potpisali novi igrači, Ante Blažević na dvije i Deni Simunović na godinu.

Ugovor na godinu, tokom vikenda, potpisao je i golman Samu Volontinen iz Finske.  

Sinoć je dogovoren raskid ugovora s Aldinom Šišićem, dok raskid još nije dogovoren sa Stevom Nikolićem i Arminom Duvnjakom, ali oni neće putovati na drugu pripremnu fazu.

U Zenici je ipak ostao Branislav Ružić koji je rekao kako nije uspio dogovoriti sve s rukovodstvom kluba te da su mu obećali isplatiti potraživanja sutra i kako bi se nakon toga već u petak mogao priključiti saigračima u Turskoj.

Noć pred polazak, Dino Bevab se razbolio te niti on nije otputovao na pripreme. Sam igrač nam nije želio dati nikakav komentar. Nermin Jamak se nije pojavio u Zenici niti se javljao na naše pozive, kako su nam rekli u klubu, on bi im se trebao priključiti na sarajevskom aerodromu.

- Danas smo isplatili neke zaostatke. Ružić je tražio da mu se prije polaska plati i to ćemo učiniti sutra, a on će se ekipi priključiti u petak. S njim će doći i Ljubiša Pecelj, koji treba uzeti papire iz Zvijezde iz Gradačca - kaže trener Adnan Ornek, koji je najavio kako će klub pokrenuti postupak protiv Bevaba.

- Ovdje u Zenici nismo imali uvjete za treniranje što nam je predstavljalo veliki problem. se tiče atmosfere u ekipi, ona je od samog početka priprema pomalo narušena zbog nekih neisplaćenih obaveza. Danas su neke stvari isplaćene igračimane znam detalje. Nadam se da je većina zadovoljna i da ćemo se dobro spremiti u Antaliji - rekao nam je kapiten Čelika Fenan Salčinović.

Danas je na zvaničnoj stranici FK Sarajeva, objavljeno da će Dušan Hodžić proljetni dio sezone provesti na probi u Čeliku. Hodžić već duže vremena ne konkuriše za prvi tim Sarajeva. 

Zeničani su već dogovorili pet kontrolnih utakmica.

Za sada su sigurni rivali azerbejdžanski Sumgajit, zatim ruski SKA-Kabarovsk, Feronikeli s Kosova, kazahstanski Šakhter i albanska Drita, dok će tokom boravka u Antaliji dogovoriti još jednu utakmicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.