Čelik otputovao na pripreme, Hodžić stiže na posudbu iz Sarajeva

DOMAĆI NOGOMET Ekipu napustio Aldin Šišić

Čelik otputovao na pripreme, Hodžić stiže na posudbu iz Sarajeva Dogovorili pet prijateljskih utakmica

Nogometaši Čelika otputovali su danas na pripreme u Antaliju, gdje će boraviti do 2. februara.

Pred polazak u Tursku ugovore su potpisali novi igrači, Ante Blažević na dvije i Deni Simunović na godinu.

Ugovor na godinu, tokom vikenda, potpisao je i golman Samu Volontinen iz Finske.  

Sinoć je dogovoren raskid ugovora s Aldinom Šišićem, dok raskid još nije dogovoren sa Stevom Nikolićem i Arminom Duvnjakom, ali oni neće putovati na drugu pripremnu fazu.

U Zenici je ipak ostao Branislav Ružić koji je rekao kako nije uspio dogovoriti sve s rukovodstvom kluba te da su mu obećali isplatiti potraživanja sutra i kako bi se nakon toga već u petak mogao priključiti saigračima u Turskoj.

Noć pred polazak, Dino Bevab se razbolio te niti on nije otputovao na pripreme. Sam igrač nam nije želio dati nikakav komentar. Nermin Jamak se nije pojavio u Zenici niti se javljao na naše pozive, kako su nam rekli u klubu, on bi im se trebao priključiti na sarajevskom aerodromu.

- Danas smo isplatili neke zaostatke. Ružić je tražio da mu se prije polaska plati i to ćemo učiniti sutra, a on će se ekipi priključiti u petak. S njim će doći i Ljubiša Pecelj, koji treba uzeti papire iz Zvijezde iz Gradačca - kaže trener Adnan Ornek, koji je najavio kako će klub pokrenuti postupak protiv Bevaba.

- Ovdje u Zenici nismo imali uvjete za treniranje što nam je predstavljalo veliki problem. se tiče atmosfere u ekipi, ona je od samog početka priprema pomalo narušena zbog nekih neisplaćenih obaveza. Danas su neke stvari isplaćene igračimane znam detalje. Nadam se da je većina zadovoljna i da ćemo se dobro spremiti u Antaliji - rekao nam je kapiten Čelika Fenan Salčinović.

Danas je na zvaničnoj stranici FK Sarajeva, objavljeno da će Dušan Hodžić proljetni dio sezone provesti na probi u Čeliku. Hodžić već duže vremena ne konkuriše za prvi tim Sarajeva. 

Zeničani su već dogovorili pet kontrolnih utakmica.

Za sada su sigurni rivali azerbejdžanski Sumgajit, zatim ruski SKA-Kabarovsk, Feronikeli s Kosova, kazahstanski Šakhter i albanska Drita, dok će tokom boravka u Antaliji dogovoriti još jednu utakmicu.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH