DOMAĆI NOGOMET

Željezničar pobijedio Slobodu u pripremnom meču u Međugorju

Veselinović i Zec strijelci

Fena

21.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Fudbaleri Željezničara su u prvoj pripremnoj utakmici u Međugorju pobijedili tuzlansku Slobodu sa 2:1 (0:0).

Igrala su se dva poluvremena po 60 minuta, a nakon prvog dijela, i pored nekoliko prilika s obje strane, nije bilo golova.

Sloboda je povela u 93. minuti. Nakon kornera lopta se odbila na 16 metara, natrčao je Livančić koji je pogodio za 1:0. Uslijedilo je nekoliko dobrih napada Željezničara koji je izjednačio u 105. minuti. Zec je ubacio, a Veselinović volej udarcem pogodio mrežu Tuzlaka. U 107. minuti Plavi su poveli. Dacić je šutirao sa distance, golman Slobode odbio, a Zec pospremio loptu u gol.

Željezničar je nastupio u sastavu: Kjosevski, Stevanović, Bogičević, Velić, Stanić, Šabanadžović, Osmanović, Žerić, Ramović, Zajmović, Krpić. U drugom poluvremenu su igrali: Fejzić, A. Šehić, Osmanković, Rodin, Pavić, Hajdarević, Vranješ, Zec, Dacić, Veselinović, Zubanović.

Sloboda: Vukliš, Beganović, Adžem, Ignjatović, Ivetić, Hadžanović, Alispahić, Baraban, Pršeš, Smajić, Zukić. Još su igrali: Čokorilo, Terzić, Topuzović, Salihović, Salkić, Ćivić, Hodžić A., Livančić, Musić, Todorović, Vidović.

Sloboda će u Međugorju odigrati još utakmicu protiv Igmana iz Konjica, dok je Željezničar dogovorio susrete s Igmanom i Tuzla Cityjem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.