FUTSAL

Futsal reprezentacija BiH slavila nad Škotskom

Naša reprezentacija na prvom mjestu

D. J.

30.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine su u zeničkoj areni pred 1.000 gledalaca odigrali drugu utakmicu preliminarnog turnira Grupe F kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Litvaniji 2020. godine.

Visoka pobjeda

Nakon visoke pobjede nad Švicarcima (7:1), protivnik našim "Zmajevima“ bila je reprezentacija Škotske.

Od samog početka utakmice "Zmajevi“ su krenuli sa napadačkom igrom, a prvi gol je postigao Marijo Aladžić na asistenciju Nermina Kahvedžića u 5. minuti. 

Srđan Ivanković je dvije minute kasnije duplim pasom sa Josipom Boškovićem izbacio iz igre svog čuvara i pogodio za 2:0. Anel Radmilović u 12. minuti izvodi korner sa lijeve strane i šalje loptu ka Aladžiću koji sa desetak metara postiže treći gol za našu reprezentaciju. 

Samo minut kasnije, Radmilović iz kornera sa lijeve strane šalje loptu ka Dejanu Pavloviću koji je precizan za 4:0. Na samom otvaranju drugog poluvremena, u 17. sekundi, Bilal Jelić pogađa za 5:0. 

Igrao se 22. minut kada je Anel Radmilović postigao 6. pogodak za našu reprezentaciju. Aladžić postiže het-trik u 23. minuti i dovodi našu reprezentaciju u vodstvo od 7:0. 

Gosti počasni pogodak postižu u 28. minuti preko Bredlija Stidmena (Bradley Steedman). Kapiten naše reprezentacije Radmilović svoj drugi pogodak a osmi za našu reprezentaciju postiže u 32. minuti. 

Igrao se 38. minut kad je Radmilović dva puta pogodio mrežu Škotske za konačnih 10:1.

U drugom susretu grupe Švicarska je sa 3:2 pobijedila Tursku, rezultat na poluvremenu je glasio 2:2.

Posljednje kolo

U posljednjem, trećem kolu, koje je na rasporedu u petak (1. februar) "Zmajevi“ će od 20 sati igrati utakmicu sa reprezentacijom Turske. 

Naša reprezentacija se trenutno nalazi na prvom mjestu u grupi sa maksimalnih 6 bodova, Škotska i Turska imaju po 3 osvojena boda dok je reprezentacija Švicarske posljednja sa dva poraza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.