SARAJEVO

Musemić: Nadam se da ćemo u Antaliji imati puno bolje uvjete

Završni dio priprema jesenjeg prvaka

Musemić: Svi igrači će dobiti priliku. FK Sarajevo

Avaz Sport

1.2.2019

Nakon završenog prvog dijela priprema u Ljubuškom, igrači Sarajeva danas su otputovali u Antaliju, gdje će boraviti naredne dvije sedmice.

Na pripreme je otputovalo sljedećih 27 igrača: Halilović, Handžić, Šišić, Bekić, Hebibović, Rahmanović, Crepulja, Pidro, Mujakić, Šabanović, Mustafić, Kovačević, Lazić, Tatar, Dupovac, Velkoski, Ahmetović, Džafić, Stanojević, Šofranac, Resić, Kurdić, Salčin, Dizdrarević, Đokanović, te Cruz i Jahić koji su na probi.

Husref Musemić je pred polazak u Antaliju rekao da se nada da će vremenski uvjeti u Turskoj u završnom dijelu priprema biti bolji nego u BiH.

 - Vrijeme brzo prolazi. Još dvadesetak dana do prvenstva, ovo je završni dio priprema. Nadam se da ćemo imati bolje vrijeme nego do sada, ali jednostavno vidite da je u čitavoj Evropi vrijeme loše, tako da se nadamo da ćemo imati puno bolje uvjete - rekao je Musemić.

Medijima se obratio i Amer Dupovac, koji očekuje da se ekipa još bolje uigra u Turskoj. 

- Prvi dio u Ljubuškom smo prošli uspješno, sutra se okrećemo novom dijelu priprema i prvoj pripremnoj utakmici protiv Škupija. Na nama je da se uigramo što bolje u Turskoj, gdje nas čekaju dobri tereni i dobri uvjeti, te da pokušamo da dođemo do svoje igre jer do to nismo uspjeli u Ljubuškom zbog terena, kao i da se što bolje spremimo jer do prvenstva ima još 20 dana - poručio je Dupovac. 

U naredne dvije sedmice bordo tim očekuju četiri prijateljske utakmice protiv FC Škupi (02.02.), Napredak Kruševac (05.02.), Astana (11.02.) i Saburtalo (12.02.).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.