DOMAĆI NOGOMET

Starčević: Novi igrači su uglavnom opravdali dolazak

Zadovoljan pripremama u Međugorju

Starčević: Počinje završna faza uigravanja za nastavak prvenstva. Arhiv

Fena

1.2.2019

Nakon povratka iz Međugorja, nogometaši Tuzla Cityja dobili su kratak odmor kako bi se pripremili za odlazak u Ulcinj, gdje će obaviti završnu fazu priprema za nastavak prvenstva BiH. 

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević i sam je otišao posjetiti porodicu, te da bi se spakovao za put u Ulcinj, gdje "Plavi“ iz Siminog Hana odlaze u subotu u 7 sati. 

- Dug je put i očekujem da ćemo stići u popodnevnim satima, a već u nedjelju u 15 sati igramo protiv Mornara iz Bara. Osim ove utakmice, odigrat ćemo pripremne s crnogorskim drugoligašem Otrant Olimpikom iz Ulcinja (6. II.), zatim, s Radnikom iz Bijeljine (9. II.), te s drugoligašem Arsenalom iz Tivta (13. II.). U Tuzlu se vraćamo 14. februara, a dva dana kasnije igramo "generalku" sa Slobodom na Tušnju - izjavio je Starčević.

Pripremama u Međugorju je zadovoljan, jer je ostvareno sve što je planirano. Odigrali su utakmice protiv Čapljine (3:1) i Željezničara (3:2). 

- Tokom priprema imali smo sreće, jer u Tuzli nije bilo snijega, a u Međugorju dva dana nije bilo kiše – kazao je Starčević uz napomenu da su, ipak, uradili sve što su planirali u prvoj fazi priprema.  

Zbog povreda nije bilo Ajdina Nukića, koji neće putovati u Ulcinj, dok je Nikola Mitrović već u trenažnom procesu i putovat će u Crnu Goru.

- U Ulcinju počinje završna faza uigravanja za nastavak prvenstva. Do sada smo vidjeli ko šta i koliko može. Novi igrači su uglavnom opravdali dolazak. Nadam se da ćemo u prvenstvo ući bez povrijeđenih igrača – kazao je trener Tuzla Cityja. 

Ekipa je ostala bez Adnana Šećerovića, Stefana Vukmirovića, Joce Stokića, Lazara Obradovića, Elmedina Ziljkića i golmana Semezdina Oštrakovića, dok je Mirel Ibrahimović ustupljen Slavenu na pola godine.

Nova imena u ekipi su Slavko Brekalo, Nemanja Zlatković, Eldin Trumić, Ensar Hajrović, Nedim Omeragić, Dino Bevab i Semir Burić.  

Na spisku je i nekoliko mladih igrača koji traže svoju šansu, a Starčević smatra da je ekipa dobro pozicionirana u svim segmentima i da bi u drugom dijelu prvenstvu trebala prije kraja šampionata osigurati premijerligaški status.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.