SARAJEVO

Jahić ipak neće potpisati ugovor

Piše: G. ŠUMAR

15.2.2019

Lider bh. elite sinoć se iz Antalije vratio u naš glavni grad, gdje će trenirati do 23. februara, za kada je zakazan nastavak premijerligaške sezone i duel 20. kola s Tuzla Cityjem na Tušnju.

Povoljan bilten

- Svi mi kažemo da smo zadovoljni, sigurno da jesmo. Ali, analizirajući dosadašnji tok priprema, uvijek može bolje - rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić te je dodao:

- Tek kad se nastavi sezona, imat ćemo pravu sliku o tome šta smo uradili.

Bordo tim će u narednim danima pokušati odigrati još jednu kontrolnu utakmicu.

- Učinit ćemo sve da do 23. februara što više osvježimo igrače, da se fudbaleri koji imaju lakše povrede oporave (prije svega Amar Rahmanović, Ljuban Crepulja... op. a.) te da u Sarajevu odigramo još jednu prijateljsku utakmicu ako nam to budu dozvoljavali vremenski uvjeti – kazao je Musemić.

Doktor kluba s Koševa Adnan Hadžimuratović, koji je boravio s ekipom u Beleku, ocjenjuje da je zdravstveni bilten ekipe ipak povoljan.

- U toku priprema u Ljubuškom i Antaliji, koje su trajale tri sedmice, imali smo nekih sitnih povreda. No, one, hvala Bogu, nisu isključile naše igrače iz trenažnog procesa na neki duži period. Rahmanović je zbog distorzije skočnog zgloba desne noge dva dana radio prema specijalnom programu, a sada je ponovo spreman da se priključi radu s ekipom - objasnio je Hadžimuratović.

Do kraja sedmice bit će sanirana i povreda Crepulje, kojeg je u ponedjeljak protiv Astane (0:2) nagazio protivnički igrač pa još ima natečeno stopalu. No, otok je već jučer bio mnogo manji. S druge strane, golman Elvis Džafić je na prvoj kontrolnoj utakmici zaradio posjekotinu, koja je trebala biti riješena hirurški, ali je medicinski tim kluba s Koševa uspješno riješio i taj problem. Njegova rana je sada zarasla.

- Svi će naši igrači dočekati početak prvenstva potpuno spremni - dodaje doktor Hadžimuratović.

Kruz potpisao do kraja sezone

S druge strane, kako saznaje “Dnevni avaz”, “Amerikanac” Ado Jahić (23) neće nastaviti trenažni proces s bordo timom, odnosno potpisati ugovornu obavezu s FK Sarajevo. On se trenutno ne vidi među starterima, a za igrača u njegovim godinama sjedenje na klupi i čekanje šanse može biti pogubno. Jednostavno, želi otići u klub gdje će odmah igrati.

Brazilac Kruz ostaje na Koševu narednih pola godine, a nakon toga struka će procijentiti da li Kruz zaslužuje produženje ugovora. 

Resić veliki dobitak

Veliki dobitak dosadašnjeg dijela priprema je talentirani Ševkija Resić, koji je prošle godine proglašen najboljim fudbalerom omladinske Premijer lige BiH. S druge strane, evidentan je pad forme mladog golmana Vladana Kovačevića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.