DOMAĆI NOGOMET

Dedić, Dilaver i Okić pogađali za pobjedu Čelika protiv Viteza

Na utakmici došlo i do prekida, koji je trajao nekoliko minuta

D. J.

16.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Nogometaši Čelika danas su na svom stadionu odigrali generalku pred nastavak prvenstva sa federalnim ligašem iz Viteza.

Nervozan start

Nekoliko minuta pred sami početak utakmice navijači su postigli dogovor s predstavnicima kluba tako da je zapadna tribina ipak bila otvorena.

Igrao se drugi minut kad je zbog neopreznog starta povredu zadobio Nermin Jamak i bio primoran napustiti teren. Gostujući igrači u 5. minuti prave kontranapad, ali na golu Čelika je bio siguran Bojan Pavlović. Nakon još jednog oštrog starta igrača Viteza, u 7. minuti je došlo do naguravanja skoro svih igrača i prekida koji je trajao nekoliko minuta. Uslijedio je period igre u kojem su igrači Čelika stvarali pritisak na odbranu gostiju, ali bez učinka.

U 26. minuti Anel Dedić postiže eurogol za vodstvo Čelika. Izveo je slobodan udarac iskosa sa desne strane i prebacio živi zid te pogodio gornji ugao gola za 1:0. Samo što se krenulo sa centra, igrači Čelika oduzimaju loptu, Dušan Hodžić prolazi preko lijeve strane i ubacuje loptu u šesnaesterac Viteza, gdje je spreman bio Haris Dlaver i sa pet metara pogodio za 2:0. Igrao se 76. minut, kad je Ševko Okić prizemnim udarcem pogodio za konačnih 3:0.

Sastavi 

Čelik je utakmicu počeo u sastavu Pavlović, Hodžić, Maletić, Vrhovac, Livaja, Grahovac, Jamak, Jurina, Dedić, Okić i Dilaver. Još su igrali Vardo, Pecelj, Blažević, Alispahić, Žuna, Baban, Adilović, Marković, Čubara.

Vitez je startao u sastavu Kragić, Bešić, Sarvan, Čakar, Gačan, Marković, Kadrić, Rovčanin, Sivac, Zec i Čatić. Još su igrali: Topalović, Salihagić, Fazlić i Vujica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.